Automarkt China groeit in 2013 met 14 procent

In China zijn vorig jaar in totaal 21,98 miljoen auto’s verkocht. Dat is 13,9 procent meer dan een jaar eerder, waarmee China zijn positie als grootste automarkt van de wereld verder heeft versterkt.

De cijfers zijn bekend gemaakt door de Chinese associatie van autofabrikanten, die daarbij zegt dat de resultaten de oorspronkelijke verwachtingen hebben overtroffen. De verkopen van personenauto’s stegen zelfs nog sterker, namelijk met 16 procent naar 17,93 miljoen. De goede gang van zaken is onder meer te danken aan het weer in de gunst komen van de grote Japanse merken nadat die door een politiek conflict tussen beide landen in het gedrang waren gekomen.

Desalniettemin blijft General Motors met 3,16 miljoen verkochte wagens, een groei van elf procent, de lijst aanvoeren. Op de tweede plaats komt Volkswagen. Beide grote concerns wisten afgelopen jaar in China ook een nieuw verkooprecord neer te zetten. De sterkste groeier is echter Ford dat met 935.813 eenheden 49 procent meer verkocht dan in 2012 en daarmee ook Toyota – 917.000 verkopen – op de ranglijst heeft ingehaald.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Automarkt China groeit in 2013 met 14 procent - Automobielmanagement.nl

Automarkt China groeit in 2013 met 14 procent

In China zijn vorig jaar in totaal 21,98 miljoen auto’s verkocht. Dat is 13,9 procent meer dan een jaar eerder, waarmee China zijn positie als grootste automarkt van de wereld verder heeft versterkt.

De cijfers zijn bekend gemaakt door de Chinese associatie van autofabrikanten, die daarbij zegt dat de resultaten de oorspronkelijke verwachtingen hebben overtroffen. De verkopen van personenauto’s stegen zelfs nog sterker, namelijk met 16 procent naar 17,93 miljoen. De goede gang van zaken is onder meer te danken aan het weer in de gunst komen van de grote Japanse merken nadat die door een politiek conflict tussen beide landen in het gedrang waren gekomen.

Desalniettemin blijft General Motors met 3,16 miljoen verkochte wagens, een groei van elf procent, de lijst aanvoeren. Op de tweede plaats komt Volkswagen. Beide grote concerns wisten afgelopen jaar in China ook een nieuw verkooprecord neer te zetten. De sterkste groeier is echter Ford dat met 935.813 eenheden 49 procent meer verkocht dan in 2012 en daarmee ook Toyota – 917.000 verkopen – op de ranglijst heeft ingehaald.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding