Hoe creëert Europa een concurrerende automobielindustrie?

Agoria en Febiac organiseren op donderdag 23 januari, met de steun van ACEA en het VBO, de vierde editie van het European Automotive Forum. De conferentie vindt plaats in Brussels Expo, waar op dat ogenblik ook de 92ste editie van de European Motor Show Brussels aan de gang is. Het thema van het European Automotive Forum: ‘Shaping a competitive European Automotive Industry by 2020′.

De Europese voertuigindustrie staat voor grote uitdagingen. Op wereldschaal bekeken zit de autoverkoop nog altijd in de lift, maar toch wordt het concurrentievermogen van veel fabrikanten ondermijnd door de moeilijke omstandigheden op hun Europese thuismarkt.

Bovendien kampen ze met nog tal van andere uitdagingen, die ze overigens met de meeste andere productiesectoren gemeen hebben, zoals: een aanzienlijke druk op de kosten die maar moeilijk kan worden doorgeschoven naar de zeer prijsgevoelige consument, overcapaciteit bij sommige fabrikanten en in sommige markten, de aldoor complexer en strenger wordende wetgeving, de toenemende concurrentie door import en de lage winstmarges.

Tijdens de conferentie zullen al deze uitdagingen onder de loep worden genomen en zal worden nagedacht over mogelijke oplossingen. Na keynote speeches door Frost & Sullivan en Acea krijgt men uitleg over de CARS 2020-visie van de Europese Commissie. Daarna volgt een paneldebat met enkele grote industriële spelers over de uitdagingen, kansen en doelstellingen van de Europese industriële sectoren. Ze zullen ook hun verwachtingen ten aanzien van de Europese en nationale beleidsmakers kunnen formuleren. Deze laatsten zullen hierop reageren en EAF2014 afronden met een politiek debat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Hoe creëert Europa een concurrerende automobielindustrie? - Automobielmanagement.nl

Hoe creëert Europa een concurrerende automobielindustrie?

Agoria en Febiac organiseren op donderdag 23 januari, met de steun van ACEA en het VBO, de vierde editie van het European Automotive Forum. De conferentie vindt plaats in Brussels Expo, waar op dat ogenblik ook de 92ste editie van de European Motor Show Brussels aan de gang is. Het thema van het European Automotive Forum: ‘Shaping a competitive European Automotive Industry by 2020′.

De Europese voertuigindustrie staat voor grote uitdagingen. Op wereldschaal bekeken zit de autoverkoop nog altijd in de lift, maar toch wordt het concurrentievermogen van veel fabrikanten ondermijnd door de moeilijke omstandigheden op hun Europese thuismarkt.

Bovendien kampen ze met nog tal van andere uitdagingen, die ze overigens met de meeste andere productiesectoren gemeen hebben, zoals: een aanzienlijke druk op de kosten die maar moeilijk kan worden doorgeschoven naar de zeer prijsgevoelige consument, overcapaciteit bij sommige fabrikanten en in sommige markten, de aldoor complexer en strenger wordende wetgeving, de toenemende concurrentie door import en de lage winstmarges.

Tijdens de conferentie zullen al deze uitdagingen onder de loep worden genomen en zal worden nagedacht over mogelijke oplossingen. Na keynote speeches door Frost & Sullivan en Acea krijgt men uitleg over de CARS 2020-visie van de Europese Commissie. Daarna volgt een paneldebat met enkele grote industriële spelers over de uitdagingen, kansen en doelstellingen van de Europese industriële sectoren. Ze zullen ook hun verwachtingen ten aanzien van de Europese en nationale beleidsmakers kunnen formuleren. Deze laatsten zullen hierop reageren en EAF2014 afronden met een politiek debat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding