Occasionverkoop vindt de weg omhoog

De Nederlandse autobedrijven verkochten in januari tezamen 91.622 occasions aan eindgebruikers. Een jaar eerder waren dat in januari nog 86.727 stuks, een toename van 5,6 procent.

Dit blijkt uit cijfers van VWE, bewerkt door Aumacon. Het C2C-segment (particulieren onderling) noteerde in januari zelfs de beste maand sinds tijden. Particulieren verhandelden 66.731 auto’s aan elkaar, in januari 2013 waren dat 60.068 stuks, een toename van ruim elf procent. De onderlinge professionele handel (B2B) noteerde een bescheidener opleving; de handel verkocht in januari 70.510 occasions aan collega’s, tegenover 68.467 stuks in januari vorig jaar, dat is een plus van drie procent. Zie voor meer cijfers op http://www.dealersupportnet.nl/

Uit cijfers van Autobiz blijkt dat de beschikbaarheid van occasions in januari 2,6 procent ruimer was dan een jaar tevoren. Midden januari stonden er op internet 386.417 verschillende occasions van autobedrijven. Het aantal advertentie s van particulieren nam in een jaar tijd met maar liefst 32,3 procent toe. Halverwege afgelopen maand adverteerden particulieren 107.829 occasions, tegenover 81.485 stuks in januari 2013. 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Occasionverkoop vindt de weg omhoog - Automobielmanagement.nl

Occasionverkoop vindt de weg omhoog

De Nederlandse autobedrijven verkochten in januari tezamen 91.622 occasions aan eindgebruikers. Een jaar eerder waren dat in januari nog 86.727 stuks, een toename van 5,6 procent.

Dit blijkt uit cijfers van VWE, bewerkt door Aumacon. Het C2C-segment (particulieren onderling) noteerde in januari zelfs de beste maand sinds tijden. Particulieren verhandelden 66.731 auto’s aan elkaar, in januari 2013 waren dat 60.068 stuks, een toename van ruim elf procent. De onderlinge professionele handel (B2B) noteerde een bescheidener opleving; de handel verkocht in januari 70.510 occasions aan collega’s, tegenover 68.467 stuks in januari vorig jaar, dat is een plus van drie procent. Zie voor meer cijfers op http://www.dealersupportnet.nl/

Uit cijfers van Autobiz blijkt dat de beschikbaarheid van occasions in januari 2,6 procent ruimer was dan een jaar tevoren. Midden januari stonden er op internet 386.417 verschillende occasions van autobedrijven. Het aantal advertentie s van particulieren nam in een jaar tijd met maar liefst 32,3 procent toe. Halverwege afgelopen maand adverteerden particulieren 107.829 occasions, tegenover 81.485 stuks in januari 2013. 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding