Nieuwe Skoda Octavia een hit

Mede dankzij het succes van de nieuwe Octavia kon Skoda afgelopen maand in Europa 16 procent meer auto’s aan de man brengen.

Van de Octavia zelf werden er in ons werelddeel een derde meer verkocht. In totaal kwam Skoda afgelopen maand uit op 70.200 nieuwe auto’s, een toename met 4,6 procent vergeleken bij een jaar geleden.

Dat meldt het moederbedrijf van Skoda, de VW Groep. ‘’Skoda blijft het ook in 2014 goed doen. Na de beste januari uit onze geschiedenis hebben we in februari opnieuw een flinke groei kunnen boeken. Onze verkopen zijn in het laatste halfjaar nu elke maand omhoog gegaan,” aldus Werner Eichhorn die binnen de bestuursraad verantwoordelijk is voor sales en marketing.

Skoda meldt in het overzicht dat de verkopen in ons land afgelopen maand met 1.400 exemplaren twee keer zo hoog lagen als in februari 2012. Verder doen ook Oostenrijk, Spanje en  Portugal het goed. Verreweg de grootste Europese markt is Duitsland waar 10.800 auto’s werden afgezet, een toename met negen procent. Daarnaast gingen er 8.900 nieuwe Skoda’s naar klanten in Rusland. Op de thuismarkt, de Tsjechische Republiek, werden 4.300 auto’s ofwel 27 procent meer op jaarbasis verkocht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nieuwe Skoda Octavia een hit - Automobielmanagement.nl

Nieuwe Skoda Octavia een hit

Mede dankzij het succes van de nieuwe Octavia kon Skoda afgelopen maand in Europa 16 procent meer auto’s aan de man brengen.

Van de Octavia zelf werden er in ons werelddeel een derde meer verkocht. In totaal kwam Skoda afgelopen maand uit op 70.200 nieuwe auto’s, een toename met 4,6 procent vergeleken bij een jaar geleden.

Dat meldt het moederbedrijf van Skoda, de VW Groep. ‘’Skoda blijft het ook in 2014 goed doen. Na de beste januari uit onze geschiedenis hebben we in februari opnieuw een flinke groei kunnen boeken. Onze verkopen zijn in het laatste halfjaar nu elke maand omhoog gegaan,” aldus Werner Eichhorn die binnen de bestuursraad verantwoordelijk is voor sales en marketing.

Skoda meldt in het overzicht dat de verkopen in ons land afgelopen maand met 1.400 exemplaren twee keer zo hoog lagen als in februari 2012. Verder doen ook Oostenrijk, Spanje en  Portugal het goed. Verreweg de grootste Europese markt is Duitsland waar 10.800 auto’s werden afgezet, een toename met negen procent. Daarnaast gingen er 8.900 nieuwe Skoda’s naar klanten in Rusland. Op de thuismarkt, de Tsjechische Republiek, werden 4.300 auto’s ofwel 27 procent meer op jaarbasis verkocht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding