Wit ook in 2013 wereldwijd populairste autokleur

Wit versterkte vorig jaar zijn positie wereldwijd als de meest populaire autokleur bij de kopers en groeide met zes procent ten opzichte van 2012. Dat blijkt uit het jaarlijkse ‘Color Popularity Report’ van Axalta Coating Systems

In het witgamma was 22% van de voertuigen ‘effen wit’ en 7% ‘parelmoerwit’. Zwart was mondiaal de tweede meest populaire kleur ( 20%), waarbij het ‘zwart met effect’ meer bijval kreeg dan ‘effen zwart’. Zilver (15%) en grijs (12 %) boetten wat in aan populariteit, terwijl rood stabiel bleef op acht procent. Blauw en bruin/beige behielden elk hun vijf procent op de wereldwijde markt. De overige kleuren, waaronder groen, oranje en paars, bleken minder in de smaak te vallen. Er was wel een kleine toename in het geel/goud segment. Over het algemeen kan men stellen dat neutrale kleuren de afgelopen tien jaar zeer populair blijven en goed zijn voor 76% van de nieuwe voertuigen van vandaag.

In Europa nam in 2013 de voorkeur voor wit toe met 5%, zodat het nu goed is voor 29 % van de nieuwverkoop. Effen blijft de meest populaire witvariant. Met 21% bekleedt zwart hier de tweede plek, maar deze kleur moest wel wat inboeten in vergelijking met 2012. De keuze voor grijs en zilver was bij Europese klanten minder groot in 2013, en dat volgt de wereldwijde trends. Blauw gaf ook lichtjes terrein prijs terwijl rood dan weer lichtjes toenam. Beide kleuren halen elk zo’n 7% van de markt.

Op www.metalak.nl is het gehele rapport de downloaden.

Reacties

Als wit zo populair is, waarom zijn er dan nog geen wasstraten uitgevonden die ze ook wit kunnen houden? Desnoods inclusief blauwspoeling.

Geplaatst door: Monique Bakx op
Wit ook in 2013 wereldwijd populairste autokleur - Automobielmanagement.nl

Wit ook in 2013 wereldwijd populairste autokleur

Wit versterkte vorig jaar zijn positie wereldwijd als de meest populaire autokleur bij de kopers en groeide met zes procent ten opzichte van 2012. Dat blijkt uit het jaarlijkse ‘Color Popularity Report’ van Axalta Coating Systems

In het witgamma was 22% van de voertuigen ‘effen wit’ en 7% ‘parelmoerwit’. Zwart was mondiaal de tweede meest populaire kleur ( 20%), waarbij het ‘zwart met effect’ meer bijval kreeg dan ‘effen zwart’. Zilver (15%) en grijs (12 %) boetten wat in aan populariteit, terwijl rood stabiel bleef op acht procent. Blauw en bruin/beige behielden elk hun vijf procent op de wereldwijde markt. De overige kleuren, waaronder groen, oranje en paars, bleken minder in de smaak te vallen. Er was wel een kleine toename in het geel/goud segment. Over het algemeen kan men stellen dat neutrale kleuren de afgelopen tien jaar zeer populair blijven en goed zijn voor 76% van de nieuwe voertuigen van vandaag.

In Europa nam in 2013 de voorkeur voor wit toe met 5%, zodat het nu goed is voor 29 % van de nieuwverkoop. Effen blijft de meest populaire witvariant. Met 21% bekleedt zwart hier de tweede plek, maar deze kleur moest wel wat inboeten in vergelijking met 2012. De keuze voor grijs en zilver was bij Europese klanten minder groot in 2013, en dat volgt de wereldwijde trends. Blauw gaf ook lichtjes terrein prijs terwijl rood dan weer lichtjes toenam. Beide kleuren halen elk zo’n 7% van de markt.

Op www.metalak.nl is het gehele rapport de downloaden.

Reacties

Als wit zo populair is, waarom zijn er dan nog geen wasstraten uitgevonden die ze ook wit kunnen houden? Desnoods inclusief blauwspoeling.

Geplaatst door: Monique Bakx op