Britse autoverkopen op hoogste peil in 10 jaar

In Groot-Brittannië zijn afgelopen maand 464.824 nieuwe auto’s op kenteken gezet, dat is het hoogste aantal voor die maand in tien jaar tijd en bijna 18 procent meer dan in maart 2013.

Over de eerste drie maanden van dit jaar staan de Britse autoverkopen nu op een plus van bijna 14 procent. Maart is altijd één van de drukste maanden voor Britse autodealers omdat vanaf de 1e van die maand een nieuwe serie kentekens – ditmaal met nummer 14 – wordt uitgegeven. De maand maart is daarom altijd goed voor rond een vijfde van alle autoverkopen in het hele jaar, berekent de Society of Motor Manufacturers and Traders SMMT. De autobond meldt verder dat de verkopen van auto’s op alternatieve brandstof maar liefst 63 procent hoger lagen dan een jaar geleden maar nog altijd wel beperkt bleven tot 8.713 stuks.
Directeur Mike Hawes noemt de ongewoon sterke stijging verrassend. "Gezien het feit dat we nu zes jaar van magere groei achter ons hebben, is er nog steeds een grote uitgestelde vraag die nu bijdraagt aan de sterke verkopen van nieuwe en gebruikte auto’s. Het is nog nooit zo’n goed moment geweest om een auto te kopen als nu dankzij aantrekkelijke financieringen en moderne technologie die ervoor zorgt dat een nieuwe auto goedkoper in gebruik is. We verwachten dan ook dat de positieve trend de rest van dit jaar aan zal houden.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Britse autoverkopen op hoogste peil in 10 jaar - Automobielmanagement.nl

Britse autoverkopen op hoogste peil in 10 jaar

In Groot-Brittannië zijn afgelopen maand 464.824 nieuwe auto’s op kenteken gezet, dat is het hoogste aantal voor die maand in tien jaar tijd en bijna 18 procent meer dan in maart 2013.

Over de eerste drie maanden van dit jaar staan de Britse autoverkopen nu op een plus van bijna 14 procent. Maart is altijd één van de drukste maanden voor Britse autodealers omdat vanaf de 1e van die maand een nieuwe serie kentekens – ditmaal met nummer 14 – wordt uitgegeven. De maand maart is daarom altijd goed voor rond een vijfde van alle autoverkopen in het hele jaar, berekent de Society of Motor Manufacturers and Traders SMMT. De autobond meldt verder dat de verkopen van auto’s op alternatieve brandstof maar liefst 63 procent hoger lagen dan een jaar geleden maar nog altijd wel beperkt bleven tot 8.713 stuks.
Directeur Mike Hawes noemt de ongewoon sterke stijging verrassend. "Gezien het feit dat we nu zes jaar van magere groei achter ons hebben, is er nog steeds een grote uitgestelde vraag die nu bijdraagt aan de sterke verkopen van nieuwe en gebruikte auto’s. Het is nog nooit zo’n goed moment geweest om een auto te kopen als nu dankzij aantrekkelijke financieringen en moderne technologie die ervoor zorgt dat een nieuwe auto goedkoper in gebruik is. We verwachten dan ook dat de positieve trend de rest van dit jaar aan zal houden.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding