Uitgedrukt in voertuigen komt de groei neer op 1,13 miljoen stuks. Vooral Oost-Europa (+ 12,7) maar ook West-Europa (+4%) droeg bij aan de progressie. Ter relativering echter meldt de koepel van autofabrikanten dat vorige maand niettemin de op drie na slechtste april was qua verkoop sinds de uitbreiding van de EU in 2003.

Van de grootste automarkten presteerde Spanje het best, met 28,7 procent extra verkoop. Ook het Verenigd Koninkrijk (8,2), Frankrijk (5,8%) en Italië (1,9%) scoorden een plus. Opvallend is de slechte statistiek over april van Duitsland: – 3,6%. Maar het kan altijd nog slechter, gezien de prestaties in april van Nederland (-6,3%), Finland (-5,6%) en Oostenrijk (-5,1%). Kijkend naar de merken valt de goede score van de Renault-groep op: 9% erbij voor Renault, 21,1 erbij voor Nissan en 33,7% erbij voor Dacia. Lekker ging vorige maand ook Skoda (+22,3).