CBS: Jongeren kopen minder een auto

Het autobezit onder jongeren is de laatste jaren verder gedaald. In de leeftijdsgroep 18 tot 30 jaar hebben 290 op de duizend mensen in ons land een auto. Dat is veel minder dan het algemene cijfer van 420 auto’s per duizend inwoners.

Vooral in de steden is het autobezit, ook onder jongeren, lager dan het gemiddelde. Zo zijn er in Amsterdam 247 auto’s per duizend mensen, het laagste autobezit in Nederland, terwijl dat in een plaats als Blaricum met 572/1000 meer dan dubbel zo hoog ligt.
Dat blijkt uit een overzicht van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het CBS stelt dat het fijnmaziger openbaar vervoernet in de grote steden de reden is waarom veel mensen en vooral jongeren daar niet meer ‘aan de auto gaan.’

Uit het overzicht is ook te zien dat het autobezit in Nederland voor het eerst in vele jaren stagneert. In de jaren 2000 tot en met 2013 is het autobezit met 18 procent toegenomen naar 420/1000. Nadat zich vorig jaar ten opzichte van 2012 nog een minieme toename voordeed, is die groei er dit jaar volstrekt uit. Omdat we begin dit jaar gezamenlijk 7,9 miljoen auto’s hadden, verwachten de statistici dat de kaap van acht miljoen nog wel gerond zal worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Tsja, de jeugd denkt de wereld in zijn zak te hebben….met zijn gsm’tje….maar zo is het natuurlijk niet. Je komt er immers niet op romantische plekjes mee en het echte avontuur beleef je met je vrijheid, aangedreven door een auto !
gr.”tjes

Geplaatst door: JP op
CBS: Jongeren kopen minder een auto - Automobielmanagement.nl

CBS: Jongeren kopen minder een auto

Het autobezit onder jongeren is de laatste jaren verder gedaald. In de leeftijdsgroep 18 tot 30 jaar hebben 290 op de duizend mensen in ons land een auto. Dat is veel minder dan het algemene cijfer van 420 auto’s per duizend inwoners.

Vooral in de steden is het autobezit, ook onder jongeren, lager dan het gemiddelde. Zo zijn er in Amsterdam 247 auto’s per duizend mensen, het laagste autobezit in Nederland, terwijl dat in een plaats als Blaricum met 572/1000 meer dan dubbel zo hoog ligt.
Dat blijkt uit een overzicht van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het CBS stelt dat het fijnmaziger openbaar vervoernet in de grote steden de reden is waarom veel mensen en vooral jongeren daar niet meer ‘aan de auto gaan.’

Uit het overzicht is ook te zien dat het autobezit in Nederland voor het eerst in vele jaren stagneert. In de jaren 2000 tot en met 2013 is het autobezit met 18 procent toegenomen naar 420/1000. Nadat zich vorig jaar ten opzichte van 2012 nog een minieme toename voordeed, is die groei er dit jaar volstrekt uit. Omdat we begin dit jaar gezamenlijk 7,9 miljoen auto’s hadden, verwachten de statistici dat de kaap van acht miljoen nog wel gerond zal worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Tsja, de jeugd denkt de wereld in zijn zak te hebben….met zijn gsm’tje….maar zo is het natuurlijk niet. Je komt er immers niet op romantische plekjes mee en het echte avontuur beleef je met je vrijheid, aangedreven door een auto !
gr.”tjes

Geplaatst door: JP op