Daarbij gaat het om 5.555.499 personenauto’s, dat is gemiddeld één per twee inwoners, 752.266 vrachtwagens en 456.512 motoren. Binnen de categorie personenauto’s is ruim 60 procent diesel, hoewel dat door dreigende overheidsmaatregelen de komende tijd wel eens kan gaan veranderen. Het aantal elektrische voertuigen blijft ook in België nog altijd beperkt met 1.792.

Woordvoerder Joost Kaesemans van autofederatie Febiac stelt tegenover de Vlaamse omroep dat het inwonertal van België voortdurend toeneemt terwijl ook de veranderende gezinssamenstelling met meer éénoudergezinnen een rol zou spelen bij de toename van het wagenpark. Daarnaast speelt volgens hem de vergrijzing een rol omdat mensen niet alleen ouder worden maar ook tot op hogere leeftijd auto blijven rijden. Kaesemans gaat verder niet in op het feit dat door al die voertuigen het fileprobleem in België ook steeds ernstiger vormen aanneemt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding