Ook over de eerste acht maanden van dit jaar gezien blijft ons land met een daling van 5,4 procent eenzaam onderaan bungelen. Alleen Oostenrijk blijft bij ons in de buurt met een min van ruim acht procent over augustus en van 4,6 procent tot nu toe dit jaar. Bovendien blijkt uit de zomercijfers van de autokoepel Acea echter ook dat de groei op de grote automarkten Duitsland, Frankrijk en Italië stil lijkt te vallen. In Duitsland liepen de autoverkopen de afgelopen maand met een bescheiden 0,4 procent terug vergeleken bij een jaar geleden terwijl Frankrijk op een min van bijna drie procent uitkwam. Van de grote landen blijven alleen Groot-Brittannië en Spanje onverminderd doorgroeien.
Bij de merken valt in de eerste plaats op dat Chevrolet vrijwel niet meer wordt verkocht sinds GM heeft aangekondigd het merk van de Europese markt te halen. Verder doet Renault het relatief slecht met zes procent lagere verkopen in augustus dan in augustus 2013. Voorts zitten ook Lexus en Smart in de hoek waar de klappen vallen. Goede resultaten daarentegen zijn te noteren voor Skoda, Volvo, Mazda en Mitsubishi en ook voor Jeep. Het Renault-discountmerk Dacia groeit nog steeds maar de groei is terugvallen naar iets minder dan drie procent.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding