Over de eerste tien maanden van dit jaar staat de Franse automarkt nog net op een plusje maar dat is wel teruggelopen naar 1,4 procent. Als november en december ook negatief uitpakken dan zal ook heel 2014 voor personenauto’s waarschijnlijk in de min eindigen. De organisatie van Franse autofabrikanten ofwel het Comité des Constructeurs Français d’Automobiles (CCFA) maakt er een gewoonte van op de eerste werkdag van een nieuwe maand de cijfers over de voorafgaande periode bekend te maken. Daarbij gaat de aandacht altijd specifiek uit naar de eigen Franse merken. PSA Peugeot Citroen moest over oktober een minus melden van 2,2 procent. Bij Renault bleef de schade dit keer beperkt tot 0,4 procent dankzij het feit dat Dacia weer wat meer in de gratie is geraakt dan eerder dit jaar het geval leek te zijn.
De CCFA deelt verder mee dat de verkopen van lichte bestelwagens vorige maand 4,5 procent lager uit zijn gekomen en daarmee over de eerste tien maanden op eenzelfde daling staan. Bij vrachtwagens blijft de misere in Frankrijk aanhouden met een nieuwe daling van 20 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding