Dat staat in een overzicht van de VW-groep. Volgens het moederbedrijf werden de afgelopen maand in België ook nog eens 1.700 Skoda’s verkocht, een derde meer dan een jaar eerder. Ook Spanje, Zweden en Italië komen ruim boven de duizend auto’s uit.

Ook voor het Tsjechische merk is China verreweg het grootste buitenlandse afzetpodium: er werden in oktober 25.600 nieuwe auto’s afgeleverd. China is nu goed voor meer dan een kwart van alle verkopen, want in totaal gingen wereldwijd afgelopen maand 91 duizend Skoda’s naar een nieuwe eigenaar. Dat is een kleine negen procent meer dan dezelfde maand een jaar eerder. In Europa wist het merk het marktaandeel op te voeren tot 4,4 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding