Dat maakte de autobrancheorganisatie ACEA vandaag (dinsdag) bekend.

Daarmee neemt de autoverkoop in de EU al voor de veertiende maand op rij toe. Volgens ACEA was in alle grote Europese markten sprake van groei, met uitzondering van Frankrijk. Daar daalde de verkoop met 3,8 procent. In Spanje steeg de verkoop met meer dan 26 procent en in Groot-Brittannië met ruim 14 procent. Op de Duitse markt klom de verkoop met 3,7 procent. In Nederland zakte de verkoop met 2,5 procent.

Volkswagen was vorige maand het meest verkochte merk in de EU met bijna 136.000 auto’s. Renault staat op de tweede plaats met bijna 77.000 wagens. Daarna komt Opel/Vauxhall met een verkoop van krap 69.000 auto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding