BMW blijft daarmee nog steeds koploper onder de luxe automerken. Mercedes-Benz verkocht in november 150.742 nieuwe auto’s waarmee het voor de tweede keer dit jaar de tweede plaats inneemt op deze ranglijst. Mercedes-Benz boekte daarmee een groei van 13 procent waardoor het de achterstand op BMW verder heeft verkleind. De derde positie is voor Audi – dat meestal tweede staat – met 146.250 nieuwe personenauto’s, een toename met 11 procent.

Over de eerste elf maanden heeft BMW nu nog maar 43.000 auto’s meer verkocht dan Audi. Een jaar geleden was het verschil nog 54.000. Mercedes-Benz loopt nu nog 147.000 eenheden achter op de koploper maar ook dat verschil is beduidend kleiner dan de 177.000 van een jaar geleden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding