Nieuwverkoop 2015 duikt onder niveau 2014

Voor het eerst dit jaar staat de teller van het aantal verkochte nieuwe personenauto’s onder het niveau van 2014.

Tot en met 18 mei werden dit jaar slechts 149.646 nieuwe auto’s afgeleverd, tegenover 150.283 stuks in dezelfde periode van 2014. Dit blijkt uit cijfers van RDC/inMotiv, bewerkt door onafhankelijk kennisbureau Aumacon.

Deze ontwikkeling volgt direct op de revival van de AutoRAI-tentoonstelling, waar vorige maand nog 292 duizend bezoekers op af kwamen. Aumacon-analist Clem Dickmann: "Dit doet het ergste vermoeden voor de komende maanden. Er is zelfs een gerede kans dat  ook de eindstand voor dit jaar onder het 2014-niveau blijft, aangezien ook de zakelijke markt nu wat terugval begint te vertonen."

Naast de al langer dalende aankopen van particulieren daalde vorige maand ook het aantal verkochte leaseauto’s voor het eerst dit jaar. In 2014 werd met 387.557 stuks het laagste verkoopniveau neergezet sinds 1969. De officiële 2015-prognose van Aumacon staat nog steeds op 390 duizend stuks (www.aumacon.nl). Andere instanties hopen op een betere eindstand; INGbank is met 465 duizend stuks het meest optimistisch. "Allemaal ijdele hoop", stelt Dickmann. "Het belang van de auto in ons leven is aan het verminderen. Daarbij maakt de sterk verbeterde kwaliteit vervanging steeds minder urgent."

Nieuwverkoop 2015 duikt onder niveau 2014 - Automobielmanagement.nl

Nieuwverkoop 2015 duikt onder niveau 2014

Voor het eerst dit jaar staat de teller van het aantal verkochte nieuwe personenauto’s onder het niveau van 2014.

Tot en met 18 mei werden dit jaar slechts 149.646 nieuwe auto’s afgeleverd, tegenover 150.283 stuks in dezelfde periode van 2014. Dit blijkt uit cijfers van RDC/inMotiv, bewerkt door onafhankelijk kennisbureau Aumacon.

Deze ontwikkeling volgt direct op de revival van de AutoRAI-tentoonstelling, waar vorige maand nog 292 duizend bezoekers op af kwamen. Aumacon-analist Clem Dickmann: "Dit doet het ergste vermoeden voor de komende maanden. Er is zelfs een gerede kans dat  ook de eindstand voor dit jaar onder het 2014-niveau blijft, aangezien ook de zakelijke markt nu wat terugval begint te vertonen."

Naast de al langer dalende aankopen van particulieren daalde vorige maand ook het aantal verkochte leaseauto’s voor het eerst dit jaar. In 2014 werd met 387.557 stuks het laagste verkoopniveau neergezet sinds 1969. De officiële 2015-prognose van Aumacon staat nog steeds op 390 duizend stuks (www.aumacon.nl). Andere instanties hopen op een betere eindstand; INGbank is met 465 duizend stuks het meest optimistisch. "Allemaal ijdele hoop", stelt Dickmann. "Het belang van de auto in ons leven is aan het verminderen. Daarbij maakt de sterk verbeterde kwaliteit vervanging steeds minder urgent."