In 25 van de 29 landen was er een plus te noteren, met juni (14,6%) als meest positieve uitschieter. Bij de modellen gingen de Volkswagen Golf, Ford Fiesta en Renault Clio het meeste over de toonbank.

Alles bij elkaar werden van januari t/m juni 7,4 miljoen stuks verkocht, de beste eerste jaarhelft sinds 2010. In Italië en Spanje bedroeg  de groei meer dan honderdduizend stuks. Volkswagen versterkte zijn koppositie middels een groei van 9,1%. Renault en Ford bezetten plek 2 en 3.

Alle toptienmerken melden verkoopgroei, met Mercedes en Renault ieder als topper (meer dan tien procent). De prijs voor de sterkste groeier ging naar de nieuwe VW Passat, die 39,3% steeg in vergelijking met zijn voorganger in de eerste helft van 2014.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding