CBS: bedrijfsautobranche koploper omzetgroei

De omzet van de auto- en motorbranche is in het tweede kwartaal van 2015 met bijna zes procent gestegen vergeleken met een jaar eerder.

Dat meldt CBS in de kwartaalmonitor Auto- en motorbranche. De sterkste omzetgroei boekten bedrijven in de bedrijfsautobranche (veertien procent meer omzet). Ook de verkopers van motoren behaalden meer dan tien procent omzetgroei. Mede door de gunstige omzetontwikkelingen is het vertrouwen van de ondernemers in de autobranche toegenomen tot de hoogste stand sinds 2011.

Met de toename van de omzet in het tweede kwartaal boekte de auto- en motorbranche bijna vier procent omzetgroei in de eerste helft van 2015. In de afgelopen drie jaar kromp de omzet van de autobedrijven. Ondanks de recente omzetgroei in het eerste halfjaar, ligt het niveau van de omzet nog ruim twintig procent onder het niveau dat in de eerste helft van het topjaar 2007 werd behaald.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

CBS: bedrijfsautobranche koploper omzetgroei - Automobielmanagement.nl

CBS: bedrijfsautobranche koploper omzetgroei

De omzet van de auto- en motorbranche is in het tweede kwartaal van 2015 met bijna zes procent gestegen vergeleken met een jaar eerder.

Dat meldt CBS in de kwartaalmonitor Auto- en motorbranche. De sterkste omzetgroei boekten bedrijven in de bedrijfsautobranche (veertien procent meer omzet). Ook de verkopers van motoren behaalden meer dan tien procent omzetgroei. Mede door de gunstige omzetontwikkelingen is het vertrouwen van de ondernemers in de autobranche toegenomen tot de hoogste stand sinds 2011.

Met de toename van de omzet in het tweede kwartaal boekte de auto- en motorbranche bijna vier procent omzetgroei in de eerste helft van 2015. In de afgelopen drie jaar kromp de omzet van de autobedrijven. Ondanks de recente omzetgroei in het eerste halfjaar, ligt het niveau van de omzet nog ruim twintig procent onder het niveau dat in de eerste helft van het topjaar 2007 werd behaald.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding