Dit blijkt uit een onderzoekje onder driehonderd consumenten van AutoScout24 naar het verkoopproces bij particulieren die onlangs hun auto hebben verkocht.

Zodra een advertentie op een site wordt geplaatst om de auto te koop te zetten, krijgt ruim twee derde binnen de eerste week reactie. Drie op de tien adverteerders heeft zelfs binnen één tot twee dagen al reactie, terwijl maar een kwart van de ondervraagden al de eerste twee dagen een reactie verwacht.

Na de eerste reacties op een advertentie duurt het wel een aantal dagen voordat er daadwerkelijk wordt overgegaan tot de verkoop. Geïnteresseerden hebben tijd nodig om de auto te bekijken en een beslissing te nemen. Ruim een derde van de auto’s wordt tussen de acht en veertien dagen na het plaatsen van een advertentie verkocht. Een kwart kan er zelfs op rekenen dat zijn auto binnen drie tot zeven dagen van eigenaar verwisselt. Bijna de helft van de ondervraagden wacht met het kopen van een andere auto, totdat de vorige is verkocht.