Athlon onderzocht of Nederlanders wel eens spijt hebben van de aanschaf van hun auto en waarover ze zich zorgen maken. De onvoorziene kosten die met autobezit gepaard gaan, vormen de grootste zorgenpost onder autobezitters. Mannen maken zich echter meer zorgen dan vrouwen om de kosten van onvoorziene reparaties, diefstal of inbraak. Vrouwen maken zich daarentegen weer meer zorgen om beschadigingen, afwikkeling van pech en slijtage van de auto.

Van de autobezitters die spijt hebben van de aanschaf van hun auto, is 42 procent 55-plusser. In de leeftijdsgroep tot 25 jaar is dit achttien procent. Folkert Ruiter van Athlon: "Ouderen hebben over het algemeen meer te besteden en zitten op een punt in hun leven dat ze andere eisen gaan stellen op het gebied van comfort. Een op de drie 55-plussers draagt veranderende eisen dan ook aan als spijtreden, tegenover een op de vijf jongeren. 55-plussers kiezen dan ook drie keer zo vaak voor een privé leasecontract, dat veranderende eisen tegemoet komt. Jongeren onder de 25 doen dat minder vaak, zij stellen over het algemeen minder eisen aan hun auto."

Meer dan de helft van de autobezitters die de prestaties van de auto vindt tegenvallen, komt uit de Randstad. Ruiter: "Mensen uit de Randstad staan vaak in de file en brengen veel tijd door in hun auto. De auto speelt dan een grote rol in iemands leven. Je ziet ook dat twee derde van de mensen die zich zorgen maakt over schade uit deze regio komt. Het intensieve gebruik kan verklaren waarom ze sneller teleurgesteld zijn en zich relatief meer zorgen maken over schade. Inwoners van de Randstad kiezen dan ook vaker voor privé lease dan Nederlanders uit de rest van het land. Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zijn samen goed voor bijna een derde deel."