Bestelautoverkopen in NL en EU in oktober fors hoger

Het gaat erg goed met de verkoop van nieuwe bestelauto’s in Nederland en Europa. De Europese koepelorganisatie Acea publiceerde gisteren prachtige cijfers: in Nederland werden in oktober 8,6 procent meer bestelauto’s geregistreerd en over de eerste tien maanden van dit jaar 10,1 procent meer.

De percentages komen neer op ruim 4,5 duizend registraties in oktober en net geen 50 duizend sinds januari. In de EU als geheel beloopt de stijging in oktober 7,3 procent tot bijna 151 duizend eenheden, terwijl in de eerste tien maanden van dit jaar cumulatief 1,4 miljoen bestelauto’s zijn geregistreerd, een toename van 10,8 procent. De enige EU-landen waar het aantal registraties in oktober terugliep, waren Bulgarije, Finland, Griekenland, Ierland en Roemenië.
Bij de registratie van middelzware en zware trucks in Nederland beloopt de groei de afgelopen tien maanden in beide categorieën ruim boven de 40 procent tot respectievelijk elf- en tienduizend eenheden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Bestelautoverkopen in NL en EU in oktober fors hoger - Automobielmanagement.nl

Bestelautoverkopen in NL en EU in oktober fors hoger

Het gaat erg goed met de verkoop van nieuwe bestelauto’s in Nederland en Europa. De Europese koepelorganisatie Acea publiceerde gisteren prachtige cijfers: in Nederland werden in oktober 8,6 procent meer bestelauto’s geregistreerd en over de eerste tien maanden van dit jaar 10,1 procent meer.

De percentages komen neer op ruim 4,5 duizend registraties in oktober en net geen 50 duizend sinds januari. In de EU als geheel beloopt de stijging in oktober 7,3 procent tot bijna 151 duizend eenheden, terwijl in de eerste tien maanden van dit jaar cumulatief 1,4 miljoen bestelauto’s zijn geregistreerd, een toename van 10,8 procent. De enige EU-landen waar het aantal registraties in oktober terugliep, waren Bulgarije, Finland, Griekenland, Ierland en Roemenië.
Bij de registratie van middelzware en zware trucks in Nederland beloopt de groei de afgelopen tien maanden in beide categorieën ruim boven de 40 procent tot respectievelijk elf- en tienduizend eenheden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding