De nieuwe bijtellingsregels die gaan gelden voor auto’s van de zaak, zorgen ervoor dat er op de valreep van dit jaar nog veel auto’s worden geregistreerd. 

"December is echt een verkoopexplosie in de autoverkopen in een voor de rest zeer matig autoverkoopjaar", zegt Dickmann van Aumacon in het NOS Radio 1 Journaal. De verkopen zijn bijna een verdubbeling vergeleken met dezelfde maand in 2014. Toen waren fiscaal gunstige bijtellingsregels ook al reden voor meer autoverkopen. 

Normaal worden er in de maand december zonder de bijtellingsinvloed tien- tot twaalfduizend nieuwe auto’s verkocht, zegt Dickmann. "Het is een verschuiving van de vraag, want er wordt eigenlijk geen auto méér verkocht." Komend jaar zal volgens hem de autoverkoop door die bijtellingsinvloed daarom een terugval te zien geven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding