Europa kocht flink meer nieuwe auto’s in 2015

De Europese autoverkopen zijn vorig jaar met ruim 13,7 miljoen stuks 9,3 procent hoger uitgekomen dan in 2014.

De maand december zette nog een eindspurt in met een groei van bijna zeventien procent. Zelfs Volkswagen kwam in die maand nog altijd op zes procent toename uit. Ons land was in december de absolute koploper met, volgens de Europese autokoepelorganisatie Acea, een toename van 91 procent vergeleken bij een jaar eerder. Dat brengt de groei van de vaderlandse automarkt over heel 2015 op zestien procent.  

Het totale aantal verkochte auto’s ligt echter nog altijd op het niveau van een jaar of vijf geleden, benadrukt de Acea. ‘’Met andere woorden, de trend is positief maar in absolute aantallen blijven de volumes laag.” De meeste grote landen laten een stevige groei zien, met Spanje op een plus van bijna 21 procent en Italië van een kleine zestien procent. Het grootste Europese autoland Duitsland noteerde over het hele jaar een toename van bijna zes procent maar bleef in december duidelijk achter bij het gemiddelde.
Het best presterende merk was Jeep dat de verkopen in 2015 ruim zag verdubbelen. Verder wist Smart ruim zeventig procent meer te verkopen, realiseerde Jaguar veertig procent hogere verkopen en kwam Mitsubishi op een groei van 32 procent uit. De meeste grote merken konden een groei van tussen de vijf en twaalf procent noteren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Europa kocht flink meer nieuwe auto’s in 2015 - Automobielmanagement.nl

Europa kocht flink meer nieuwe auto’s in 2015

De Europese autoverkopen zijn vorig jaar met ruim 13,7 miljoen stuks 9,3 procent hoger uitgekomen dan in 2014.

De maand december zette nog een eindspurt in met een groei van bijna zeventien procent. Zelfs Volkswagen kwam in die maand nog altijd op zes procent toename uit. Ons land was in december de absolute koploper met, volgens de Europese autokoepelorganisatie Acea, een toename van 91 procent vergeleken bij een jaar eerder. Dat brengt de groei van de vaderlandse automarkt over heel 2015 op zestien procent.  

Het totale aantal verkochte auto’s ligt echter nog altijd op het niveau van een jaar of vijf geleden, benadrukt de Acea. ‘’Met andere woorden, de trend is positief maar in absolute aantallen blijven de volumes laag.” De meeste grote landen laten een stevige groei zien, met Spanje op een plus van bijna 21 procent en Italië van een kleine zestien procent. Het grootste Europese autoland Duitsland noteerde over het hele jaar een toename van bijna zes procent maar bleef in december duidelijk achter bij het gemiddelde.
Het best presterende merk was Jeep dat de verkopen in 2015 ruim zag verdubbelen. Verder wist Smart ruim zeventig procent meer te verkopen, realiseerde Jaguar veertig procent hogere verkopen en kwam Mitsubishi op een groei van 32 procent uit. De meeste grote merken konden een groei van tussen de vijf en twaalf procent noteren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding