‘Bovag verlaagt prognose autoverkoop naar 390 duizend’

Branchevereniging Bovag heeft zijn leden laten weten dat men de verkoopprognose voor nieuwe auto’s voor dit jaar met tienduizend stuks neerwaarts bijstelt van 400 duizend naar 390 duizend stuks.

Dit meldt Aumacon. "Deze aanpassing is opmerkelijk om een aantal redenen en het lijkt een soloactie van Bovag te zijn. Desgevraagd geeft een woordvoerder van RAI Vereniging namelijk aan niet op de hoogte te zijn van enige aanpassing: ‘aanpassingen gaan altijd in overleg en gezamenlijkheid’." Overigens hanteert men al vier jaar op rij een gezamenlijke prognose van vierhonderd duizend stuks, wat gezien de zeer volatiele marktbewegingen opmerkelijk is",  aldus kennisbureau Aumacon.

Uiteenlopende standpunten 

Eind vorig jaar paste marktanalist Aumacon zijn prognose voor 2016 aan naar 385 duizend stuks, naar aanleiding van de onverwacht hoge decemberpiek. Marktanalist Clem Dickmann van Aumacon: "Wij worden op dit moment veelvuldig geraadpleegd door dealers en dealerverenigingen omtrent het realiteitsgehalte van door importeurs opgelegde doelstellingen. Er lopen veel discussies, de standpunten liggen vaak nogal uiteen. Maar naar onze smaak overschatten veel importeurs de marktruimte voor dit jaar."

Reactie Bovag 

Bovag-woordvoerder Tom Huyskens zegt dat Bovag en RAI pas met een aanpassing van de jaarprognose komen als die nieuwe prognose (op basis van gegevens van Polk, red) meer dan vijf procent afwijkt van de eerder gedane (gezamenlijke) jaarprognose. Dit verklaart waarom RAI zegt niet op de hoogte te zijn van een aanpassing van de prognose want die aanpassing komt er nu dus niet omdat de afwijking minder dan vijf procent is, aldus Huykens. ‘Bovag en RAI passen niet elke maand of twee maanden de prognose aan maar bekijken het over langere termijn. We willen niet om de haverklap weer met andere voorspellingen voor het hele jaar naar buiten komen’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

‘Bovag verlaagt prognose autoverkoop naar 390 duizend’ - Automobielmanagement.nl

‘Bovag verlaagt prognose autoverkoop naar 390 duizend’

Branchevereniging Bovag heeft zijn leden laten weten dat men de verkoopprognose voor nieuwe auto’s voor dit jaar met tienduizend stuks neerwaarts bijstelt van 400 duizend naar 390 duizend stuks.

Dit meldt Aumacon. "Deze aanpassing is opmerkelijk om een aantal redenen en het lijkt een soloactie van Bovag te zijn. Desgevraagd geeft een woordvoerder van RAI Vereniging namelijk aan niet op de hoogte te zijn van enige aanpassing: ‘aanpassingen gaan altijd in overleg en gezamenlijkheid’." Overigens hanteert men al vier jaar op rij een gezamenlijke prognose van vierhonderd duizend stuks, wat gezien de zeer volatiele marktbewegingen opmerkelijk is",  aldus kennisbureau Aumacon.

Uiteenlopende standpunten 

Eind vorig jaar paste marktanalist Aumacon zijn prognose voor 2016 aan naar 385 duizend stuks, naar aanleiding van de onverwacht hoge decemberpiek. Marktanalist Clem Dickmann van Aumacon: "Wij worden op dit moment veelvuldig geraadpleegd door dealers en dealerverenigingen omtrent het realiteitsgehalte van door importeurs opgelegde doelstellingen. Er lopen veel discussies, de standpunten liggen vaak nogal uiteen. Maar naar onze smaak overschatten veel importeurs de marktruimte voor dit jaar."

Reactie Bovag 

Bovag-woordvoerder Tom Huyskens zegt dat Bovag en RAI pas met een aanpassing van de jaarprognose komen als die nieuwe prognose (op basis van gegevens van Polk, red) meer dan vijf procent afwijkt van de eerder gedane (gezamenlijke) jaarprognose. Dit verklaart waarom RAI zegt niet op de hoogte te zijn van een aanpassing van de prognose want die aanpassing komt er nu dus niet omdat de afwijking minder dan vijf procent is, aldus Huykens. ‘Bovag en RAI passen niet elke maand of twee maanden de prognose aan maar bekijken het over langere termijn. We willen niet om de haverklap weer met andere voorspellingen voor het hele jaar naar buiten komen’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding