Op de tweede plaats staat de VW Golf met 1.041.279 verkochte auto’s terwijl de derde positie wordt ingenomen door de in Europa nauwelijks voorkomende F-serie van Ford waarvan er 920.172 werden verkocht.

De ranglijst is opgesteld door marktonderzoeker ‘Focus-2-Move’. Van de Corolla werden er vorig jaar bijna vijf procent meer verkocht dan in 2014. Het model is vooral een succesnummer in de VS en daarnaast in China en Japan zelf. In Pakistan gingen er zelfs 60 procent meer Corolla’s de showroom uit dan een jaar eerder. Verder doorbrak de VW Golf ondanks het dieselschandaal voor het eerst de grens van 1 miljoen verkochte exemplaren. Dat model doet het vooral goed in Duitsland zelf, in China en in Groot-Brittannië. In de VS rijden nog niet zo veel Golfjes rond maar daar werden er vorig jaar wel twee keer zo veel van verkocht als in 2014. Toyota, VW en Ford zijn in de Top Tien ook met andere modellen vertegenwoordigd terwijl het rijtje wordt volgemaakt met Hyundai, Honda en Chevrolet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding