LMC Automotives: “EU-afzet hybride auto’s zal verdrievoudigen”

De Europese verkopen van hybride en plug-in hybride auto’s zal de komende drie jaar verdrievoudigen tot meer dan 750.000. Dat komt door de steeds strengere eisen voor de CO2-uitstoot van auto’s.

Die voorspelling komt van onderzoeksbureau LMC Automotives. Vorig jaar werden van beide soorten auto’s al 280.000 stuks afgezet. Dat is mede te danken aan de genereuze overheidsbijdragen die in veel Europese landen beschikbaar zijn, waarbij ons land met bijdragen of belastingvoordelen tot 7.000 euro per jaar volgens LMC Automotives aan de top staat. Aan ‘plug-in hybrids’ werden er in 2015 in de EU 96.451 verkocht, een toename met 163 procent vergeleken bij het voorafgaande jaar. Het populairste model was de Mitsubishi Outlander gevolgd door de VW Golf GTE en de Audi A3 e-tron. Bij benzine-elektrische hybrids is de Toyota Auris veruit het meest populair. Daarvan werden er vorig jaar 74.415 verkocht, een toename met 12 procent, waarbij Groot-Brittannië – waar die auto ook gebouwd wordt – de grootste markt is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

LMC Automotives: “EU-afzet hybride auto’s zal verdrievoudigen” - Automobielmanagement.nl

LMC Automotives: “EU-afzet hybride auto’s zal verdrievoudigen”

De Europese verkopen van hybride en plug-in hybride auto’s zal de komende drie jaar verdrievoudigen tot meer dan 750.000. Dat komt door de steeds strengere eisen voor de CO2-uitstoot van auto’s.

Die voorspelling komt van onderzoeksbureau LMC Automotives. Vorig jaar werden van beide soorten auto’s al 280.000 stuks afgezet. Dat is mede te danken aan de genereuze overheidsbijdragen die in veel Europese landen beschikbaar zijn, waarbij ons land met bijdragen of belastingvoordelen tot 7.000 euro per jaar volgens LMC Automotives aan de top staat. Aan ‘plug-in hybrids’ werden er in 2015 in de EU 96.451 verkocht, een toename met 163 procent vergeleken bij het voorafgaande jaar. Het populairste model was de Mitsubishi Outlander gevolgd door de VW Golf GTE en de Audi A3 e-tron. Bij benzine-elektrische hybrids is de Toyota Auris veruit het meest populair. Daarvan werden er vorig jaar 74.415 verkocht, een toename met 12 procent, waarbij Groot-Brittannië – waar die auto ook gebouwd wordt – de grootste markt is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding