Europese automarkt blijft groeien maar VW daalt

Terwijl de Europese autoverkopen in maart weer met zes procent zijn toegenomen, de 31e achtereenvolgende maand met een plus, moest Volkswagen als enige grote merk een daling incasseren.

Over het eerste kwartaal komt de automarkt in Europa uit op een groei van 8,2 procent. Ons land vormt een uitzondering met een daling met ruim tien procent over het eerste kwartaal. Het enige andere land met lagere autoverkopen is Griekenland.
Over het kwartaal gezien laten alle grote markten een toename zien. Uitschieter is Italië waar bijna 21 procent meer auto’s werden verkocht dan een jaar eerder. Verder zitten ook Frankrijk, Spanje en Groot-Brittannië duidelijk in de plus terwijl de verkopen op de grootste Europese automarkt Duitsland 4,5 procent hoger uit zijn gekomen.
Wat de grotere merken betreft doen vooral Opel (+ 11 procent), Renault (+ 8 procent) en Peugeot (+ 6 procent) het goed. Volkswagen is zoals gezegd de uitzondering, dat merk verkocht in het eerste kwartaal een half procent minder auto’s terwijl de daling in de maand maart 1,6 procent bedroeg. Sterke prestaties zijn er daarnaast vooral van Fiat met op kwartaalbasis ruim zeventien procent meer verkochte auto’s en ondanks dieselgate ook Audi dat ruim twaalf procent meer auto’s verkocht en Skoda dat een toename van 9,5 procent noteert. Jaguar doet het echter veruit het beste want dat wist twee keer zo veel auto’s te verkopen als in dezelfde periode vorig jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Europese automarkt blijft groeien maar VW daalt - Automobielmanagement.nl

Europese automarkt blijft groeien maar VW daalt

Terwijl de Europese autoverkopen in maart weer met zes procent zijn toegenomen, de 31e achtereenvolgende maand met een plus, moest Volkswagen als enige grote merk een daling incasseren.

Over het eerste kwartaal komt de automarkt in Europa uit op een groei van 8,2 procent. Ons land vormt een uitzondering met een daling met ruim tien procent over het eerste kwartaal. Het enige andere land met lagere autoverkopen is Griekenland.
Over het kwartaal gezien laten alle grote markten een toename zien. Uitschieter is Italië waar bijna 21 procent meer auto’s werden verkocht dan een jaar eerder. Verder zitten ook Frankrijk, Spanje en Groot-Brittannië duidelijk in de plus terwijl de verkopen op de grootste Europese automarkt Duitsland 4,5 procent hoger uit zijn gekomen.
Wat de grotere merken betreft doen vooral Opel (+ 11 procent), Renault (+ 8 procent) en Peugeot (+ 6 procent) het goed. Volkswagen is zoals gezegd de uitzondering, dat merk verkocht in het eerste kwartaal een half procent minder auto’s terwijl de daling in de maand maart 1,6 procent bedroeg. Sterke prestaties zijn er daarnaast vooral van Fiat met op kwartaalbasis ruim zeventien procent meer verkochte auto’s en ondanks dieselgate ook Audi dat ruim twaalf procent meer auto’s verkocht en Skoda dat een toename van 9,5 procent noteert. Jaguar doet het echter veruit het beste want dat wist twee keer zo veel auto’s te verkopen als in dezelfde periode vorig jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding