Volkswagen toch de grootste in Q1 van 2016

De Volkswagen Groep is ondanks dieselgate in het eerste kwartaal toch de grootste autoverkoper ter wereld geweest.

VW en haar zustermerken verkochten alles bij elkaar 2,51 miljoen nieuwe voertuigen, en dat is 0,8 procent meer dan een jaar eerder. Toyota bleef steken op 2,46 miljoen stuks, zo’n 2,3 procent minder. Die daling is vooral te wijten aan enkele productie-onderbrekingen in Japanse fabrieken wegens een explosie bij een toeleverancier. Op dit moment heeft Toyota ook weer te kampen met soortgelijke problemen, dit keer door de aardbevingen die Japan hebben getroffen. Op de derde plaats op de wereldwijde ranglijst staat General Motors. Overigens bleef Toyota over heel 2015 gezien de Volkswagen Groep wel duidelijk voor met 10,15 miljoen tegenover 9,93 miljoen verkochte auto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volkswagen toch de grootste in Q1 van 2016 - Automobielmanagement.nl

Volkswagen toch de grootste in Q1 van 2016

De Volkswagen Groep is ondanks dieselgate in het eerste kwartaal toch de grootste autoverkoper ter wereld geweest.

VW en haar zustermerken verkochten alles bij elkaar 2,51 miljoen nieuwe voertuigen, en dat is 0,8 procent meer dan een jaar eerder. Toyota bleef steken op 2,46 miljoen stuks, zo’n 2,3 procent minder. Die daling is vooral te wijten aan enkele productie-onderbrekingen in Japanse fabrieken wegens een explosie bij een toeleverancier. Op dit moment heeft Toyota ook weer te kampen met soortgelijke problemen, dit keer door de aardbevingen die Japan hebben getroffen. Op de derde plaats op de wereldwijde ranglijst staat General Motors. Overigens bleef Toyota over heel 2015 gezien de Volkswagen Groep wel duidelijk voor met 10,15 miljoen tegenover 9,93 miljoen verkochte auto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding