Nederlandse wagenpark ‘vergrijst’

Het Nederlandse wagenpark wordt steeds ouder. Ruim de helft van alle auto’s is negen jaar of ouder, terwijl dit tien jaar geleden nog 37 procent van de auto’s was. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Volgens het CBS is de gemiddelde leeftijd van een personenauto in Nederland in het afgelopen decennium gestegen van 8,4 naar 10,2 jaar. Het aandeel auto’s ouder dan vijftien jaar klom in die periode van 11 naar 20 procent. Het aandeel nieuwe auto’s (tot drie jaar oud) daalde van 20 tot 16 procent.

Met een gemiddelde leeftijd van 11 jaar zijn benzineauto’s ouder dan dieselauto’s, die gemiddeld 7,2 jaar oud zijn. Van alle personenauto’s rijdt 79 procent op benzine, terwijl 16 procent op diesel rijdt.

Begin dit jaar telde ons land 8,1 miljoen personenauto’s. Dat zijn er ruim 1 miljoen meer dan in 2006.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nederlandse wagenpark ‘vergrijst’ - Automobielmanagement.nl

Nederlandse wagenpark ‘vergrijst’

Het Nederlandse wagenpark wordt steeds ouder. Ruim de helft van alle auto’s is negen jaar of ouder, terwijl dit tien jaar geleden nog 37 procent van de auto’s was. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Volgens het CBS is de gemiddelde leeftijd van een personenauto in Nederland in het afgelopen decennium gestegen van 8,4 naar 10,2 jaar. Het aandeel auto’s ouder dan vijftien jaar klom in die periode van 11 naar 20 procent. Het aandeel nieuwe auto’s (tot drie jaar oud) daalde van 20 tot 16 procent.

Met een gemiddelde leeftijd van 11 jaar zijn benzineauto’s ouder dan dieselauto’s, die gemiddeld 7,2 jaar oud zijn. Van alle personenauto’s rijdt 79 procent op benzine, terwijl 16 procent op diesel rijdt.

Begin dit jaar telde ons land 8,1 miljoen personenauto’s. Dat zijn er ruim 1 miljoen meer dan in 2006.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding