Amerikaanse dieselmarkt stort in

Door het dieselschandaal rond Volkswagen lijkt de Amerikaanse markt voor dieselauto’s nu volledig in te storten. In het eerste kwartaal van dit jaar werden er niet meer dan 19.071 nieuwe dieselauto’s verkocht, dat is de helft minder dan in dezelfde periode van 2015.

Over heel 2015 was het aantal nieuwe diesels op de Amerikaanse wegen al met ruim zes procent ingezakt naar 155.000. In totaal worden er in de VS op dit moment jaarlijks rond de 17 miljoen nieuwe auto’s verkocht dus diesel neemt toch al een minieme plaats in.

In 2014 had de Volkswagen groep nog meer dan 56 procent van die bescheiden markt in handen. Begin 2016 heeft de groep, mede door de geldende beperkende maatregelen, helemaal geen diesels in de VS verkocht. Het grootste marktaandeel is nu voor Fiat Chrysler dat in het eerste kwartaal met Dodge 63 procent van de verkopen voor haar rekening heeft genomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Amerikaanse dieselmarkt stort in - Automobielmanagement.nl

Amerikaanse dieselmarkt stort in

Door het dieselschandaal rond Volkswagen lijkt de Amerikaanse markt voor dieselauto’s nu volledig in te storten. In het eerste kwartaal van dit jaar werden er niet meer dan 19.071 nieuwe dieselauto’s verkocht, dat is de helft minder dan in dezelfde periode van 2015.

Over heel 2015 was het aantal nieuwe diesels op de Amerikaanse wegen al met ruim zes procent ingezakt naar 155.000. In totaal worden er in de VS op dit moment jaarlijks rond de 17 miljoen nieuwe auto’s verkocht dus diesel neemt toch al een minieme plaats in.

In 2014 had de Volkswagen groep nog meer dan 56 procent van die bescheiden markt in handen. Begin 2016 heeft de groep, mede door de geldende beperkende maatregelen, helemaal geen diesels in de VS verkocht. Het grootste marktaandeel is nu voor Fiat Chrysler dat in het eerste kwartaal met Dodge 63 procent van de verkopen voor haar rekening heeft genomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding