Rusland en Brazilië blijven kwakkelen

Op de Russische automarkt lijkt een ommekeer nog ver te zoeken. In de maand juni werden in het grote land niet meer dan 122.600 nieuwe personenauto’s verkocht, dat is weer 13 procent minder dan een jaar eerder.

Over het eerste halfjaar komt daarmee een min van 14 procent uit de bus, de slechtste prestatie in 13 jaar.

Ook in het voormalige wonderland Brazilië blijft het lijden in last. In juni lagen de autoverkopen hier weer 19 procent lager op jaarbasis waarmee de markt over de eerste zes maanden van dit jaar een krimp van liefst 25 procent vertoont. Gezien de zeer slechte economische omstandigheden zien veel Brazilianen voorlopig liever even af van het kopen van een nieuwe auto.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Rusland en Brazilië blijven kwakkelen - Automobielmanagement.nl

Rusland en Brazilië blijven kwakkelen

Op de Russische automarkt lijkt een ommekeer nog ver te zoeken. In de maand juni werden in het grote land niet meer dan 122.600 nieuwe personenauto’s verkocht, dat is weer 13 procent minder dan een jaar eerder.

Over het eerste halfjaar komt daarmee een min van 14 procent uit de bus, de slechtste prestatie in 13 jaar.

Ook in het voormalige wonderland Brazilië blijft het lijden in last. In juni lagen de autoverkopen hier weer 19 procent lager op jaarbasis waarmee de markt over de eerste zes maanden van dit jaar een krimp van liefst 25 procent vertoont. Gezien de zeer slechte economische omstandigheden zien veel Brazilianen voorlopig liever even af van het kopen van een nieuwe auto.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding