ING voorziet vlam in de pijp voor EV

Het economisch bureau van grootbank ING is optimistisch over de toekomst van de elektrische auto in ons land. Ondanks dat de bank ook ziet dat op dit moment de belangstelling voor auto’s met gewone brandstofmotoren stilaan weer aantrekt voorziet men een spoedige omslag naar ‘elektrisch’.

Voor het jaar 2020 voorspelt men een marktaandeel voor EV’s van tien procent, voor 2025 zou dat doorstijgen naar 25 procent van alle nieuwverkopen in ons land. Aangezien EV’s vooralsnog vrijwel uitsluitend door zakelijke afnemers worden gekocht zou dat over vier jaar al neerkomen op één EV op iedere vijf nieuwe leaseauto’s; een verhouding die op dit moment nog erg onwaarschijnlijk lijkt.

Eerdere ramingen getuigden ook al van het grote geloof bij de ING-economen in een zonnige toekomst voor de EV. Zo ging men voorheen al uit van zeven procent EV’s in 2020. De redenen voor deze opwaartse bijstelling zijn tweeërlei: het aanbod van de autofabrikanten zal de komende jaren belangrijk verbeteren en de fiscale afstand tot conventionele auto’s wordt steeds groter. Of die fiscale ondersteuning – waarvan overigens alleen zakenrijders kunnen profiteren – ook na 2020 nog voortgezet wordt is nog onduidelijk. ING verwacht echter dat tegen die tijd de kostprijs voor EV’s zodanig is afgenomen dat de concurrentie op eigen kracht gevoerd kan worden. Vooral de lagere aanschafprijs en lage gebruikskosten zullen de markt in hoog tempo naar elektrisch duwen, aldus de bank. Tussen 2030 en 2035 verwacht men zelfs dat de Nederlandse markt voor nieuwe auto’s volledig op elektrisch zal zijn overgeschakeld. Een wens die overigens ook in het Nederlandse Energieakkoord is genoteerd.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Met verbazing lees ik dit oude nieuws van ING. Onderzoeken van de FEV en International Energy Agency uit 2011 hebben deze voorspelling al lang gedaan. Inclusief een verdeling van de type brandstoffen naar de toekomst toe.

Dit soort berichtgeving lijkt hiermee gekochte content.

Ik kijk uit naar echt nieuws.

Geplaatst door: Eric van ’t Hof op
ING voorziet vlam in de pijp voor EV - Automobielmanagement.nl

ING voorziet vlam in de pijp voor EV

Het economisch bureau van grootbank ING is optimistisch over de toekomst van de elektrische auto in ons land. Ondanks dat de bank ook ziet dat op dit moment de belangstelling voor auto’s met gewone brandstofmotoren stilaan weer aantrekt voorziet men een spoedige omslag naar ‘elektrisch’.

Voor het jaar 2020 voorspelt men een marktaandeel voor EV’s van tien procent, voor 2025 zou dat doorstijgen naar 25 procent van alle nieuwverkopen in ons land. Aangezien EV’s vooralsnog vrijwel uitsluitend door zakelijke afnemers worden gekocht zou dat over vier jaar al neerkomen op één EV op iedere vijf nieuwe leaseauto’s; een verhouding die op dit moment nog erg onwaarschijnlijk lijkt.

Eerdere ramingen getuigden ook al van het grote geloof bij de ING-economen in een zonnige toekomst voor de EV. Zo ging men voorheen al uit van zeven procent EV’s in 2020. De redenen voor deze opwaartse bijstelling zijn tweeërlei: het aanbod van de autofabrikanten zal de komende jaren belangrijk verbeteren en de fiscale afstand tot conventionele auto’s wordt steeds groter. Of die fiscale ondersteuning – waarvan overigens alleen zakenrijders kunnen profiteren – ook na 2020 nog voortgezet wordt is nog onduidelijk. ING verwacht echter dat tegen die tijd de kostprijs voor EV’s zodanig is afgenomen dat de concurrentie op eigen kracht gevoerd kan worden. Vooral de lagere aanschafprijs en lage gebruikskosten zullen de markt in hoog tempo naar elektrisch duwen, aldus de bank. Tussen 2030 en 2035 verwacht men zelfs dat de Nederlandse markt voor nieuwe auto’s volledig op elektrisch zal zijn overgeschakeld. Een wens die overigens ook in het Nederlandse Energieakkoord is genoteerd.  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Met verbazing lees ik dit oude nieuws van ING. Onderzoeken van de FEV en International Energy Agency uit 2011 hebben deze voorspelling al lang gedaan. Inclusief een verdeling van de type brandstoffen naar de toekomst toe.

Dit soort berichtgeving lijkt hiermee gekochte content.

Ik kijk uit naar echt nieuws.

Geplaatst door: Eric van ’t Hof op