Duitsers stevenen af op beste autojaar sinds 2009

De Duitse autoverkopen stevenen voor het lopende jaar af op 3,3 miljoen stuks.

Duitsers stevenen af op beste autojaar sinds 2009

Dat zou dan het hoogste niveau in zeven jaar zijn. "Het jaar verloopt tot nu toe zeer verheugend," zegt voorzitter Matthias Wissmann van het Verbandes der Automobilindustrie VDA dan ook.

In september zette de Duitse automarkt met 298.000 nieuw-geregistreerde personenauto’s weer een duidelijke plus van negen procent neer. Over de eerste negen maanden van dit jaar komt de groei daarmee op zes procent uit. Wissmann sluit daarbij echter niet uit dat het groeitempo in het laatste kwartaal wat zal afvlakken.

Zo’n afzwakking lijkt zich al voor te doen bij de productie door de Duitse fabrikanten. In de afgelopen maand rolden daar 528.500 voertuigen van de band, dat is twee procent minder dan in september 2015. Van die productie gingen 409.300 stuks naar het buitenland, een klein procent minder dan een jaar geleden. Over de eerste negen maanden van dit jaar liggen zowel de productie als de export nog wel op vrijwel hetzelfde niveau als vorig jaar.

Reacties

En daar profiteren we in Nederland ook weer van

Geplaatst door: DNS op
Duitsers stevenen af op beste autojaar sinds 2009 - Automobielmanagement.nl

Duitsers stevenen af op beste autojaar sinds 2009

De Duitse autoverkopen stevenen voor het lopende jaar af op 3,3 miljoen stuks.

Duitsers stevenen af op beste autojaar sinds 2009

Dat zou dan het hoogste niveau in zeven jaar zijn. "Het jaar verloopt tot nu toe zeer verheugend," zegt voorzitter Matthias Wissmann van het Verbandes der Automobilindustrie VDA dan ook.

In september zette de Duitse automarkt met 298.000 nieuw-geregistreerde personenauto’s weer een duidelijke plus van negen procent neer. Over de eerste negen maanden van dit jaar komt de groei daarmee op zes procent uit. Wissmann sluit daarbij echter niet uit dat het groeitempo in het laatste kwartaal wat zal afvlakken.

Zo’n afzwakking lijkt zich al voor te doen bij de productie door de Duitse fabrikanten. In de afgelopen maand rolden daar 528.500 voertuigen van de band, dat is twee procent minder dan in september 2015. Van die productie gingen 409.300 stuks naar het buitenland, een klein procent minder dan een jaar geleden. Over de eerste negen maanden van dit jaar liggen zowel de productie als de export nog wel op vrijwel hetzelfde niveau als vorig jaar.

Reacties

En daar profiteren we in Nederland ook weer van

Geplaatst door: DNS op