Daarbij daalde het aandeel van diesels van 60 procent naar 52 procent. Bij hybride voertuigen verdubbelde het marktaandeel naar ruim drie procent.

2016 wordt wat de registratie van nieuwe personenauto’s aangaat alleen geklopt door 2011 en 2010, meldt autofederatie Febiac. Wel lijkt de groei de laatste maanden wat af te vlakken want over december kwam een plus van niet meer dan 2,4 procent uit de bus. Uit de cijfers blijkt ook dat meer dan 1.500 nieuwe personenauto’s binnen een maand weer uit de Belgische registratie worden geschrapt omdat ze naar het buitenland zijn geëxporteerd.

Ook bij bestelwagens doet de Belgische markt het uitstekend met een groei van meer dan 11 procent over 2016. Al twee jaar lang ligt het aantal inschrijvingen in deze categorie elke maand hoger dan een jaar eerder. December liet ook weer een toename met 11,5 procent zien. Tenslotte meldt Febiac dat ook de motormarkt er goed bij blijft liggen met over het hele jaar een groei met meer dan 11 procent. December liet wat motorfietsen betreft zelfs een toename met 169 procent zien.