In totaal werden er in januari 7.279 ‘Alternative Fuel Vehicles’ op kenteken gezet, dat is bijna 20 procent meer dan in de eerste maand van 2016.

De Britse autoverkopen als geheel blijven ondanks Brexit ook vrolijk in de lift met een toename van bijna drie procent naar rond de 175.000 voertuigen. Dat is ook het hoogste aantal in die maand voor 12 jaar, meldt de Society of Motor Manufacturers and Traders SMMT. Het aandeel dieselauto’s lag ruim vier procent lager en is daarmee gezakt naar net 45 procent. De SMMT meldt ook nog dat de markt vooral wordt aangezwengeld door particulieren.

Directeur Mike Hawes: "We hebben een goede start gemaakt in 2017 dankzij een groot aantal nieuwe modellen die veiliger en schoner zijn dan ooit tevoren. Het is bemoedigend om te zien dat auto’s met alternatieve aandrijving profiteren van deze groei en nu op een record marktaandeel zijn aangeland. Voor de komende maanden verwachten we wel enige afkoeling maar als de rente laag blijft en de economie zich stabiel ontwikkelt dan verkeert de markt in een goede uitgangspositie om de uitdagingen het hoofd te bieden."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding