Jato: Wereldwijd bijna 85 miljoen auto’s verkocht

De wereldwijde automarkt is vorig jaar flink aangetrokken. In totaal werden er 84,24 miljoen nieuwe voertuigen verkocht, dat is 5,6 procent meer dan in 2015.

Wereldwijd bijna 85 miljoen auto’s verkocht

Vooral China en India maar ook Europa fungeerden als motor voor de toename, met aan de andere kant Japan, Rusland en Brazilië als belangrijkste achterblijvers. Wat modellen betreft, blijven SUV’s in de meeste landen de grootste trekker.

Dat meldt onderzoeksbureau Jato Dynamics op grond van een analyse van de automarkt in 52 landen. China blijft veruit de grootste nationale automarkt met bijna 25.526.000 nieuwe auto’s. Na een afzwakking in de eerste paar maanden is de Chinese markt later weer in een stroomversnelling geraakt wat resulteerde in een toename met ruim 14 procent vergeleken bij 2015. In de Verenigde Staten is echter sprake van een oplopende vertraging waardoor de groei daardoor beperkt bleef tot een magere 0,4 procent naar 17.553.000 nieuwe voertuigen.

Andere landen volgen op grote afstand van dit leidende tweetal. Japan komt met bijna 4,9 miljoen eenheden, een daling met 1,6 procent, op de derde plaats gevolgd door Duitsland waar met ruim 3,6 miljoen toch wel 4,8 procent meer auto’s werden verkocht. Een sterke groeier is India dat met 3.318.000 auto’s ruim acht procent hoger uitkwam. Groot-Brittannië staat nog altijd op een zesde plaats met 3.068.000 nieuwe auto’s. Hier kwam de groei na een duidelijke vertraging in de tweede jaarhelft over 2016. uit op ruim twee procent.

Jato: Wereldwijd bijna 85 miljoen auto’s verkocht - Automobielmanagement.nl

Jato: Wereldwijd bijna 85 miljoen auto’s verkocht

De wereldwijde automarkt is vorig jaar flink aangetrokken. In totaal werden er 84,24 miljoen nieuwe voertuigen verkocht, dat is 5,6 procent meer dan in 2015.

Wereldwijd bijna 85 miljoen auto’s verkocht

Vooral China en India maar ook Europa fungeerden als motor voor de toename, met aan de andere kant Japan, Rusland en Brazilië als belangrijkste achterblijvers. Wat modellen betreft, blijven SUV’s in de meeste landen de grootste trekker.

Dat meldt onderzoeksbureau Jato Dynamics op grond van een analyse van de automarkt in 52 landen. China blijft veruit de grootste nationale automarkt met bijna 25.526.000 nieuwe auto’s. Na een afzwakking in de eerste paar maanden is de Chinese markt later weer in een stroomversnelling geraakt wat resulteerde in een toename met ruim 14 procent vergeleken bij 2015. In de Verenigde Staten is echter sprake van een oplopende vertraging waardoor de groei daardoor beperkt bleef tot een magere 0,4 procent naar 17.553.000 nieuwe voertuigen.

Andere landen volgen op grote afstand van dit leidende tweetal. Japan komt met bijna 4,9 miljoen eenheden, een daling met 1,6 procent, op de derde plaats gevolgd door Duitsland waar met ruim 3,6 miljoen toch wel 4,8 procent meer auto’s werden verkocht. Een sterke groeier is India dat met 3.318.000 auto’s ruim acht procent hoger uitkwam. Groot-Brittannië staat nog altijd op een zesde plaats met 3.068.000 nieuwe auto’s. Hier kwam de groei na een duidelijke vertraging in de tweede jaarhelft over 2016. uit op ruim twee procent.