De autoverkopen kwamen bijna drie procent lager uit dan in februari 2016, maar dat was voor een flink deel te wijten aan het feit dat februari 2017 twee werkdagen minder telde dan die maand een jaar geleden.
Over de eerste twee maanden van dit jaar komt de groei bij personenauto’s op vergelijkbare basis uit op iets meer dan drie procent. Dat betekent wel dat het ritme af lijkt te nemen want over de eerste twee maanden van 2016 kwam de groei nog uit op ruim vijf procent.

PSA blijft op de belangrijke binnenlandse markt klappen krijgen. In februari zagen Peugeot en Citroën samen de afzet dalen met meer dan zeven procent. Ook Renault en Dacia verkochten minder auto’s maar daar bleef de daling beperkt tot een procent of drie. Het Comité des Constructeurs Français d’Automobiles CCFA meldt verder nog dat de markt voor kleinere bestelwagens er goed bij blijft liggen met een nieuwe toename van ruim vier procent in februari.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding