Tesla levert 25.000 auto’s af in Q1 van 2017

Tesla heeft in het eerste kwartaal een recordaantal van 25.000 nieuwe auto’s afgeleverd. Dat is 69 procent meer dan een jaar eerder en voor het eerst in tijden ook meer dan was voorspeld.

Met dat cijfer begint het er ook op te lijken dat topman Elon Musk er eindelijk in slaagt de verwachtingen waar te maken.

Over het laatste kwartaal van 2016 kwam Tesla door problemen bij de productie in Freemont nog bijna tien procent lager uit dan de verwachting maar het tij lijkt nu gekeerd, althans voor wat deze eerste drie maanden betreft. De productie kwam uit op 25.418 auto’s waarvan er rond de 25.000 ook de klant bereikten. Daarbij ging het om 13.450 keer de Model S en 11.550 Model X’s en. Dat maakt de voor de eerste jaarhelft geplande 47.000 tot 50.000 auto’s zeker haalbaar. Of het daarna ook zal lukken om de productie vele malen op te voeren om voldoende Model 3’s af te leveren is voorlopig echter nog de vraag. Tesla denkt het ‘goedkopere’ model later dit jaar in productie te nemen en nog voor eind 2017 in de VS op de markt te kunnen brengen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla levert 25.000 auto’s af in Q1 van 2017 - Automobielmanagement.nl

Tesla levert 25.000 auto’s af in Q1 van 2017

Tesla heeft in het eerste kwartaal een recordaantal van 25.000 nieuwe auto’s afgeleverd. Dat is 69 procent meer dan een jaar eerder en voor het eerst in tijden ook meer dan was voorspeld.

Met dat cijfer begint het er ook op te lijken dat topman Elon Musk er eindelijk in slaagt de verwachtingen waar te maken.

Over het laatste kwartaal van 2016 kwam Tesla door problemen bij de productie in Freemont nog bijna tien procent lager uit dan de verwachting maar het tij lijkt nu gekeerd, althans voor wat deze eerste drie maanden betreft. De productie kwam uit op 25.418 auto’s waarvan er rond de 25.000 ook de klant bereikten. Daarbij ging het om 13.450 keer de Model S en 11.550 Model X’s en. Dat maakt de voor de eerste jaarhelft geplande 47.000 tot 50.000 auto’s zeker haalbaar. Of het daarna ook zal lukken om de productie vele malen op te voeren om voldoende Model 3’s af te leveren is voorlopig echter nog de vraag. Tesla denkt het ‘goedkopere’ model later dit jaar in productie te nemen en nog voor eind 2017 in de VS op de markt te kunnen brengen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding