Die verkopen lagen zo’n 8,4 procent hoger dan in dezelfde maand vorig jaar waarmee de groei over het eerste kwartaal op 6,2 procent uitkomt.

Het aantal geregistreerde auto’s lag in maart meer dan twee keer zo hoog als in de twee voorafgaande maanden bij elkaar. Dat heeft veel te maken met het Britse kentekensysteem waarbij er in maart en september een nieuwe nummerserie begint. De autofederatie Society of Motor Manufacturers and Traders tekent bovendien aan dat veel kopers hun auto wat eerder hebben besteld om een per 1 april ingaande belastingverhoging te vermijden.

Over het kwartaal gezien daalde het aantal verkochte dieselwagens met één procent waarmee het marktaandeel op 43,9 procent is gekomen. Benzine neemt nu 52 procent voor haar rekening. Verder werden er in deze drie maanden bijna een derde meer auto’s met ‘alternatieve aandrijving’, dus EV’s of hybride verkocht. Die AV’s nemen daarmee nu 4,1 procent van de Britse markt voor hun rekening terwijl dat een jaar geleden nog 3,3 procent was.