Volvo Cars verkoopt meer auto’s

Volvo Cars heeft in maart wereldwijd 57.158 nieuwe auto’s verkocht, dat is ruim negen procent meer dan een jaar eerder.

Volvo Cars verkoopt meer auto’s

China nam daarvan 9.095 eenheden voor haar rekening, dat is ook weer een kleine 21 procent meer dan in maart 2016. Op de Amerikaanse markt klapten de verkopen van Volvo echter met bijna 22 procent in elkaar naar 5.356 auto’s. Europa, het Midden-Oosten en Afrika, die Volvo bij elkaar telt, kwam met 37.206 stuks wel weer bijna 14 procent hoger uit.

Wat modellen betreft stelt Volvo dat de sterke vraag naar de nieuwe 90-serie een belangrijke motor achter de verkoopgroei blijft. De XC60, die binnenkort wordt vervangen, blijft echter tot nu toe de best verkochte Volvo. De Zweedse autobouwer, eigendom van het Chinese Geely, toonde de nieuwe XC60 op het Autosalon van Genève en hoopt het nieuwe model deze maand in productie te nemen in de Torslanda fabrieken in Zweden.

Volvo Cars verkoopt meer auto’s - Automobielmanagement.nl

Volvo Cars verkoopt meer auto’s

Volvo Cars heeft in maart wereldwijd 57.158 nieuwe auto’s verkocht, dat is ruim negen procent meer dan een jaar eerder.

Volvo Cars verkoopt meer auto’s

China nam daarvan 9.095 eenheden voor haar rekening, dat is ook weer een kleine 21 procent meer dan in maart 2016. Op de Amerikaanse markt klapten de verkopen van Volvo echter met bijna 22 procent in elkaar naar 5.356 auto’s. Europa, het Midden-Oosten en Afrika, die Volvo bij elkaar telt, kwam met 37.206 stuks wel weer bijna 14 procent hoger uit.

Wat modellen betreft stelt Volvo dat de sterke vraag naar de nieuwe 90-serie een belangrijke motor achter de verkoopgroei blijft. De XC60, die binnenkort wordt vervangen, blijft echter tot nu toe de best verkochte Volvo. De Zweedse autobouwer, eigendom van het Chinese Geely, toonde de nieuwe XC60 op het Autosalon van Genève en hoopt het nieuwe model deze maand in productie te nemen in de Torslanda fabrieken in Zweden.