Renault-Nissan verkoopt dubbel zoveel EV’s als Tesla

Renault-Nissan heeft in de eerste twee maanden van dit jaar 16.136 elektrische personenauto’s verkocht, dat is twee keer zo veel als Tesla dat niet verder kwam dan 8.460.

Hoe een EV onverwacht duur kan uitpakken

Als Tesla over het hele eerste kwartaal inderdaad 25.000 auto’s heeft verscheept, zoals het bedrijf beweert, dan moeten het er in maart alleen al 16.500 zijn geweest.

Dat zegt de onder EV-aanhangers veel geciteerde ‘number cruncher’ José Pontes uit Lissabon. Zijn cijfers worden ook aangehaald door het toonaangevende Amerikaanse Forbes. Pontes berekent dat de Nissan Leaf de ranglijst ook over januari en februari bleef aanvoeren met wereldwijd 7.925 verkochte voertuigen. Op de tweede plaats komt de ZOE van Renault met 5.496 stuks terwijl de Model S van Tesla volgens de Portugees niet verder kwam dan een derde plaats met 4.977 verkochte auto’s. Alles bij elkaar komt Renault-Nissan dan op 16.136, waarin de Outlander PHEV van de nieuwe partner Mitsubishi dan wel is meegeteld. Tesla weigerde tot nu toe commentaar op de cijfers.

Reacties

ik begrijp dat Tesla geen commentaar geeft, zij fabriceren kennelijk auto,s om geld te verbranden van goed gelovige investeerders, pas op voor de klap de luchtballon kan ieder moment uit elkaar spatten.

Geplaatst door: piet zeeuw op
Renault-Nissan verkoopt dubbel zoveel EV’s als Tesla - Automobielmanagement.nl

Renault-Nissan verkoopt dubbel zoveel EV’s als Tesla

Renault-Nissan heeft in de eerste twee maanden van dit jaar 16.136 elektrische personenauto’s verkocht, dat is twee keer zo veel als Tesla dat niet verder kwam dan 8.460.

Hoe een EV onverwacht duur kan uitpakken

Als Tesla over het hele eerste kwartaal inderdaad 25.000 auto’s heeft verscheept, zoals het bedrijf beweert, dan moeten het er in maart alleen al 16.500 zijn geweest.

Dat zegt de onder EV-aanhangers veel geciteerde ‘number cruncher’ José Pontes uit Lissabon. Zijn cijfers worden ook aangehaald door het toonaangevende Amerikaanse Forbes. Pontes berekent dat de Nissan Leaf de ranglijst ook over januari en februari bleef aanvoeren met wereldwijd 7.925 verkochte voertuigen. Op de tweede plaats komt de ZOE van Renault met 5.496 stuks terwijl de Model S van Tesla volgens de Portugees niet verder kwam dan een derde plaats met 4.977 verkochte auto’s. Alles bij elkaar komt Renault-Nissan dan op 16.136, waarin de Outlander PHEV van de nieuwe partner Mitsubishi dan wel is meegeteld. Tesla weigerde tot nu toe commentaar op de cijfers.

Reacties

ik begrijp dat Tesla geen commentaar geeft, zij fabriceren kennelijk auto,s om geld te verbranden van goed gelovige investeerders, pas op voor de klap de luchtballon kan ieder moment uit elkaar spatten.

Geplaatst door: piet zeeuw op