Als Tesla over het hele eerste kwartaal inderdaad 25.000 auto’s heeft verscheept, zoals het bedrijf beweert, dan moeten het er in maart alleen al 16.500 zijn geweest.

Dat zegt de onder EV-aanhangers veel geciteerde ‘number cruncher’ José Pontes uit Lissabon. Zijn cijfers worden ook aangehaald door het toonaangevende Amerikaanse Forbes. Pontes berekent dat de Nissan Leaf de ranglijst ook over januari en februari bleef aanvoeren met wereldwijd 7.925 verkochte voertuigen. Op de tweede plaats komt de ZOE van Renault met 5.496 stuks terwijl de Model S van Tesla volgens de Portugees niet verder kwam dan een derde plaats met 4.977 verkochte auto’s. Alles bij elkaar komt Renault-Nissan dan op 16.136, waarin de Outlander PHEV van de nieuwe partner Mitsubishi dan wel is meegeteld. Tesla weigerde tot nu toe commentaar op de cijfers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding