Over het hele eerste kwartaal kwam er na de cijfers van maart met 322.464 auto’s een groei met net één procent uit de bus.

Dit is het eerste kwartaal in meer dan vier jaar dat er weer eens een groei gemeld kan worden, benadrukt voorzitter Joerg Schreiber van de Association of European Businesses in Russia AEB. De organisatie mikt voorlopig voorzichtig op een groei van vier procent voor heel 2017.

Vrijwel alle grote merken die op de Russische markt aanwezig zijn konden weer eens positieve verkoopcijfers melden. Zo kwam koploper Lada de afgelopen maand 13 procent hoger uit dan in maart 2016 terwijl Kia een plus van 18 procent en Renault – het moederbedrijf van Lada – 19 procent groei lieten zien. De beste prestatie kwam voor rekening van Hyundai met 29 procent groei op jaarbasis. De partner van Renault en Lada-moeder Avtovaz Nissan moest echter toch nog een daling met zes procent incasseren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding