De omzet bedroeg 6,1 miljard euro, en dat is een groei van 7% ten opzichte van een jaar eerder. In het vierde kwartaal van 2016 was de groei 8,7% ten opzichte van het vierde kwartaal in 2015. De groei van de omzet was het resultaat van zowel de consumenten als de zakelijke markt, een betere prijs/mix en prijsverhogingen in de opkomende markten. Het volume verkochte banden groeide met 2,1% in geheel 2016, maar 5,1% in het vierde kwartaal ten opzichte een jaar eerder. Het premium bandensegment zag een groei van 14,2%.

Voor 2017 gaat het proces van transformatie na de overname door het Chinese ChemChina door. De industriële tak van de bandenproducent wordt losgeweekt van de afdeling voor consumentenbanden. Tegelijkertijd zal de industriële tak fuseren met Aeolus Tyre, waarna volgens Pirelli beter kan worden ingezet op technologische en volume groei. Na de scheiding zal de industriële tak de nieuwe naam ‘Prometeon Tyre Group SRL’ krijgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding