Nationaal APK rapport: groei APK-volume zet door

In 2016 zijn ruim 2% meer APK’s uitgevoerd dan in 2015. Een trend die de komende 2 jaar doorzet, want in zowel 2017 als 2018 wordt een groei in het APK-volume verwacht. Dit is een van de conclusies die is getrokken uit het Nationaal APK rapport van VWE, dat ingaat op de trends in de APK-markt.

Het totale Nederlandse wagenpark telt momenteel 9,2 miljoen voertuigen, waarvan zo’n 75% in 2017 gekeurd moet worden. Bij zowel personenauto’s als lichte bedrijfsauto’s neemt het aantal APK’s in 2017 toe en bij beide voertuigsoorten zet deze groei ook in 2018 door.
 

Verdeling merkdealers, universelen en fastfitters

De APK-markt wordt vooral bediend door universele autobedrijven en merkdealers. Samen nemen deze partijen bijna 96 procent van het aantal keuringen voor hun rekening. Al enkele jaren bedienen de fastfitters zo’n 4% van de markt, waarbij het aandeel in 2016 van 4,2% naar 4,1% is gedaald. Ook het merkkanaal heeft het APK-aandeel zien dalen van 31,6% naar 31,3%, terwijl het aandeel van de universele garages van 64,2% naar 64,6% procent is gestegen.

Het Nationaal APK rapport is te downloaden via DEZE LINK
 

N.B. Alle bovenstaande cijfers hebben betrekking op personenauto’s en lichte bedrijfsauto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nationaal APK rapport: groei APK-volume zet door - Automobielmanagement.nl

Nationaal APK rapport: groei APK-volume zet door

In 2016 zijn ruim 2% meer APK’s uitgevoerd dan in 2015. Een trend die de komende 2 jaar doorzet, want in zowel 2017 als 2018 wordt een groei in het APK-volume verwacht. Dit is een van de conclusies die is getrokken uit het Nationaal APK rapport van VWE, dat ingaat op de trends in de APK-markt.

Het totale Nederlandse wagenpark telt momenteel 9,2 miljoen voertuigen, waarvan zo’n 75% in 2017 gekeurd moet worden. Bij zowel personenauto’s als lichte bedrijfsauto’s neemt het aantal APK’s in 2017 toe en bij beide voertuigsoorten zet deze groei ook in 2018 door.
 

Verdeling merkdealers, universelen en fastfitters

De APK-markt wordt vooral bediend door universele autobedrijven en merkdealers. Samen nemen deze partijen bijna 96 procent van het aantal keuringen voor hun rekening. Al enkele jaren bedienen de fastfitters zo’n 4% van de markt, waarbij het aandeel in 2016 van 4,2% naar 4,1% is gedaald. Ook het merkkanaal heeft het APK-aandeel zien dalen van 31,6% naar 31,3%, terwijl het aandeel van de universele garages van 64,2% naar 64,6% procent is gestegen.

Het Nationaal APK rapport is te downloaden via DEZE LINK
 

N.B. Alle bovenstaande cijfers hebben betrekking op personenauto’s en lichte bedrijfsauto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding