Over de eerste vier maanden van dit jaar staat de Europese automarkt nu op een plus van 5,7 procent. In die periode zijn er in Europa al weer meer dan 5,3 miljoen nieuwe auto’s aan de man gebracht.

Zoals al eerder gemeld lieten alle grote landen in april een duidelijke min zien. In Duitsland werden acht procent minder auto’s verkocht, in Frankrijk zes procent terwijl Groot-Brittannië de kroon spande met een klap van bijna 19 procent. In dat land had dat niet alleen te maken met Pasen maar ook met een verhoging van de wegenbelasting per 1 april waardoor veel mensen net voor die tijd hun auto-aankoop hebben afgerond. Aan de andere kant behoren Spanje, Portugal, Polen, Bulgarije en ons land tot de landen waar vorige maand meer auto’s werden verkocht dan een jaar geleden.

Bij de massamerken viel de grootste klap bij Volkswagen dat bijna 14 procent moest inleveren. Opel doet het ook niet goed met een daling van 13 procent. Niet uitgesloten is dat de geplande overname door PSA de potentiële Opel-koper toch wat onzekerder heeft gemaakt. Verder springt Alfa-Romeo er aan de positieve kant uit met bijna 50 procent hogere verkopen terwijl ook Kia, Seat, Toyota en Suzuki meer auto’s wisten te verkopen dan in april 2016.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding