In de eerste vier maanden van dit jaar bouwde Toyota 3.526.343 nieuwe voertuigen, dat is op zich bijna acht procent meer dan een jaar eerder. Renault-Nissan kwam op 3.471.808 als Mitsubishi wordt meegeteld. Ook die Frans-Japanse groep kwam daarmee ruim zeven procent hoger uit dan een jaar eerder. Volkswagen zag de productie echter teruglopen, zij het met niet meer dan 0,3 procent, naar 3.336.200 auto’s waarmee de Duitse groep nu naar de derde plaats is verdreven.

Opmerkelijk is wel dat VW in de maand april met 841.200 voertuigen wel weer de grootste was. De VW-merken bouwden in die maand een goede 28.000 auto’s meer dan Renault-Nissan en 22.000 meer dan Toyota.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding