In de eerste vier maanden van dit jaar was nog 68,4 procent van alle door bedrijven aangeschafte personenauto’s een diesel terwijl dat percentage vorig jaar nog rond de 73 procent lag en in dezelfde periode in 2017 bijna 76 procent haalde.

Dat berekent autodeskundige professor Ferdinand Dudenhöffer van de universiteit van Duisburg-Essen. Hij gaat er van uit dat het aandeel diesels in dit marktsegment de komende maanden verder zal dalen. "Op dit moment is nog twee derde van de zakenauto’s een diesel maar de neerwaartse trend is niet te stoppen."
Op de Duitse markt voor nieuwe personenauto’s als geheel is het aandeel diesel inmiddels gedaald tot net 40 procent, meldde het Verband der Automobilindustrie. Vorig jaar mei had diesel nog een marktaandeel van 46,3 procent. Het percentage voor mei is het laagste in meer dan acht jaar. Dudenhöffer wijt de sterke daling van dit jaar vooral aan de slooppremie ‘die tot een run op kleine auto’s met een benzinemotor heeft geleid.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding