Meer dan twee miljoen EV’s in de wereld

Het aantal elektrische auto’s in de wereld is boven de twee miljoen uitgekomen. Dat is weliswaar een snelle marktontwikkeling maar EV’s maken nog altijd niet meer dan 0,2 procent uit van de wereldwijde ‘autovloot’, zegt de International Energy Agency IEA.

Grote voordelen door slim laden auto’s

Nadat er een jaar of tien geleden nog maar een paar honderd elektrisch aangedreven voertuigen rondreden, werd de één miljoen grens in 2015 overschreden. Net een jaar later is ook de twee miljoen bereikt dankzij een toename van de verkopen met 60 procent. Die groei komt vooral uit China en in mindere mate uit de Verenigde Staten terwijl ook Europese landen als Noorwegen, Frankrijk, ons land en zo langzamerhand ook Groot-Brittannië een belangrijke bijdrage leveren.

Stimulans

De groei wordt mede gestimuleerd door het feit dat steeds meer fabrikanten aantrekkelijke elektrische modellen op de markt brengen, zegt het IEA. Daarnaast speelt het toenemende bereik in combinatie met de verbetering van de laad-infrastructuur ook een rol. Het IEA schat dat er eind vorig jaar 2,3 miljoen laadpunten in de wereld waren, waarvan overigens slechts een klein deel openbaar te gebruiken is.

Meer dan twee miljoen EV’s in de wereld - Automobielmanagement.nl

Meer dan twee miljoen EV’s in de wereld

Het aantal elektrische auto’s in de wereld is boven de twee miljoen uitgekomen. Dat is weliswaar een snelle marktontwikkeling maar EV’s maken nog altijd niet meer dan 0,2 procent uit van de wereldwijde ‘autovloot’, zegt de International Energy Agency IEA.

Grote voordelen door slim laden auto’s

Nadat er een jaar of tien geleden nog maar een paar honderd elektrisch aangedreven voertuigen rondreden, werd de één miljoen grens in 2015 overschreden. Net een jaar later is ook de twee miljoen bereikt dankzij een toename van de verkopen met 60 procent. Die groei komt vooral uit China en in mindere mate uit de Verenigde Staten terwijl ook Europese landen als Noorwegen, Frankrijk, ons land en zo langzamerhand ook Groot-Brittannië een belangrijke bijdrage leveren.

Stimulans

De groei wordt mede gestimuleerd door het feit dat steeds meer fabrikanten aantrekkelijke elektrische modellen op de markt brengen, zegt het IEA. Daarnaast speelt het toenemende bereik in combinatie met de verbetering van de laad-infrastructuur ook een rol. Het IEA schat dat er eind vorig jaar 2,3 miljoen laadpunten in de wereld waren, waarvan overigens slechts een klein deel openbaar te gebruiken is.