Nadat er een jaar of tien geleden nog maar een paar honderd elektrisch aangedreven voertuigen rondreden, werd de één miljoen grens in 2015 overschreden. Net een jaar later is ook de twee miljoen bereikt dankzij een toename van de verkopen met 60 procent. Die groei komt vooral uit China en in mindere mate uit de Verenigde Staten terwijl ook Europese landen als Noorwegen, Frankrijk, ons land en zo langzamerhand ook Groot-Brittannië een belangrijke bijdrage leveren.

Stimulans

De groei wordt mede gestimuleerd door het feit dat steeds meer fabrikanten aantrekkelijke elektrische modellen op de markt brengen, zegt het IEA. Daarnaast speelt het toenemende bereik in combinatie met de verbetering van de laad-infrastructuur ook een rol. Het IEA schat dat er eind vorig jaar 2,3 miljoen laadpunten in de wereld waren, waarvan overigens slechts een klein deel openbaar te gebruiken is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding