Het aantal verkochte plug-in hybrids verdubbelde bijna terwijl er van de batterij-aangedreven auto’s 159 procent meer werden verkocht, meldt het Verbandes der Automobilindustrie VDA. Het aandeel elektrische auto’s bij alle nieuw-verkochte personenwagens komt echter nog altijd niet hoger uit dan 1,2 procent wat wel twee keer zo veel is als in mei 2016. Een belangrijke stimulans vormt de milieubonus die de regering vorig jaar in samenwerking met de auto-industrie heeft ingevoerd. "Vooral die maatregel heeft er toe geleid dat meer private huishoudens een elektrische auto aanschaffen," denkt de VDA.

Nieuwe modellen

Voorzitter Matthias Wissmann: "De sterke groei laat zien dat de nieuwe modellen goed aanslaan bij de consument. Met een toenemend bereik neemt natuurlijk ook de belangstelling toe. Vooral bemoedigend is de bovenmatige groei bij private klanten, wat ook blijkt uit het feit dat de helft van de nieuw verkochte auto’s tot de compactklasse of zelfs de kleinere modellen behoort."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding