Met 1.386.818 verkochte nieuwe auto’s heeft de markt ook weer bijna het niveau bereikt van mei 2007 dus voor de grote crisis.

Nederland staat op de lijst voor mei ondanks een sterke groei van 26,7 procent toch pas op de vierde plaats, na Kroatië, Hongarije en Roemenië. Van de grote landen doet Duitsland het ‘t beste met bijna 13 procent hogere verkopen terwijl ook Spanje met een plus van ruim elf procent nog in de dubbele cijfers zit. De afgelopen maand waren er slechts drie landen waar minder auto’s werden verkocht dan een jaar eerder: Groot-Brittannië waar de gevolgen van een accijnsverhoging per 1 april nog nawerken, Ierland en Cyprus.

Bij de grote merken moet Opel als enige een daling incasseren, namelijk van twee procent. Het is niet uitgesloten dat kopers eerst even afwachten wat er na de overname door PSA allemaal met Opel gaat gebeuren. De beste prestaties komt in deze groep voor rekening van Fiat Chrysler dat 11,5 procent meer auto’s verkoopt met Fiat zelf en Alfa Romeo als grote uitblinkers. Verder blijft ook de Renault-groep het goed doen wat vooral te danken blijft aan Dacia. Volkswagen zit op een toename van bijna negen procent en doet het daarmee eveneens iets beter dan de markt als geheel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding