Aandeel EV’s in Noorwegen naar 42 procent

In Noorwegen was vorige maand 42 procent van de nieuw-geregistreerde auto’s elektrisch. Een kwart rijdt op batterijen, de rest van de EV’s waren plug in hybride modellen.

Het aandeel elektrisch lag begin dit jaar nog op 37 procent. Vooral Tesla leverde een flinke bijdrage want dat verkocht in juni 609 nieuwe auto’s aan Noorse klanten. Tesla staat daarmee op de tweede plaats na de VW e-Golf waarvan er 874 werden verkocht. Derde is de Renault Zoe die op 428 exemplaren kwam. Noorwegen stimuleert de aankoop van EV’s op vele manieren. Zo zijn die auto’s vrijgesteld van BTW, is parkeren meestal gratis en geldt er ook een aankoopsubsidie. De regering hoopt dat tegen 2025 alle nieuwe auto’s elektrisch zijn maar speelt wel met de gedachte om de stimuleringsmaatregelen in ieder geval voor een flink deel terug te draaien.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Driekwart van die 42% is dus niet(!) elektrisch.

Geplaatst door: Wim Ruberg op
Aandeel EV’s in Noorwegen naar 42 procent - Automobielmanagement.nl

Aandeel EV’s in Noorwegen naar 42 procent

In Noorwegen was vorige maand 42 procent van de nieuw-geregistreerde auto’s elektrisch. Een kwart rijdt op batterijen, de rest van de EV’s waren plug in hybride modellen.

Het aandeel elektrisch lag begin dit jaar nog op 37 procent. Vooral Tesla leverde een flinke bijdrage want dat verkocht in juni 609 nieuwe auto’s aan Noorse klanten. Tesla staat daarmee op de tweede plaats na de VW e-Golf waarvan er 874 werden verkocht. Derde is de Renault Zoe die op 428 exemplaren kwam. Noorwegen stimuleert de aankoop van EV’s op vele manieren. Zo zijn die auto’s vrijgesteld van BTW, is parkeren meestal gratis en geldt er ook een aankoopsubsidie. De regering hoopt dat tegen 2025 alle nieuwe auto’s elektrisch zijn maar speelt wel met de gedachte om de stimuleringsmaatregelen in ieder geval voor een flink deel terug te draaien.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Driekwart van die 42% is dus niet(!) elektrisch.

Geplaatst door: Wim Ruberg op